Η εκδήλωση στα Βριλήσσια προπομπός ίδρυσης νέας τάσης- Τέσσερις νέες λειτουργικότητες στον iSYRIZA.gr

Η εκδήλωση στα Βριλήσσια προπομπός ίδρυσης νέας τάσης- Τέσσερις νέες λειτουργικότητες στον iSYRIZA.gr
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Eurokinissi

Δραγασάκης, Βούτσης, Βίτσας, Παπαδημούλης, Δανέλλης οι ομιλητές στην εκδήλωση. Η νέα τάση, με τη συμμετοχή του "Αριστερού Δικτύου" του Δημήτρη Τζανακόπουλου θα κινείται μεταξύ των "προεδρικών" και της "Κίνησης 53+"

Ούτε ο… κορονοϊός δεν αποτρέπει τις εσωκομματικές διεργασίες στην Κουμουνδούρου, παρότι μάλιστα το Συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είναι προγραμματισμένο για 14-17 Μαΐου οδεύει προς αναβολή.

Μια εκδήλωση που είναι προγραμματισμένη για τις 7 το βράδυ της Δευτέρας στα Βριλήσσια, θεωρείται από πολλά στελέχη της Κουμουνδούρου ως προπομπός για την συγκρότηση μιας νέας τάσης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έστω και χωρίς –τουλάχιστον αρχικά- να διαθέτει το σφικτό μηχανισμό των υπολοίπων τάσεων.

Το θέμα της εκδήλωσης («με ποιον ΣΥΡΙΖΑ και πώς;) προϊδεάζει για τη σηματοδότηση που θέλει να στείλει στο εσωτερικό του κόμματος, όπως και οι ομιλητές: Δημήτρης Βίτσας, Νίκος Βούτσης, Σπύρος Δανέλλης, Γιάννης Δραγασάκης και Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος λόγω της έκτακτης συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου θα αποστείλει βίντεο με την παρέμβασή του.

Σύμφωνα με όσα είπε στα «Παιχνίδια Εξουσίας» ένας εκ των πρωταγωνιστών των διεργασιών που κυοφορούνται με την εκδήλωση των Βριλησσίων, είναι η συγκρότηση ενός χώρου στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ «ο οποίος θα κινείται μεταξύ των ¨προεδρικών¨ που θέλουν να φέρουν στην Κουμουνδούρου την κακή παράδοση του ΠΑΣΟΚ και της ¨Κίνησης των 53+¨που εμφανίζεται φοβική στα ανοίγματα».

Όπως επίσης τόνισε η ίδια πηγή οι ομιλητές-πρωταγωνιστές της νέας κίνησης(μέσω του Δ. Βίτσα συμμετέχει σε αυτή και το «Αριστερό Δίκτυο» με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο), τάσσονται υπέρ του ανοίγματος του κόμματος, στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα αλλά επιμένουν στην ανάγκη δημοκρατικών και συλλογικών διεργασιών, ενώ τάσσονται και υπέρ των συνεργασιών του κόμματος, καθώς δεν συμφωνούν με τη θεωρία του κόμματος-παράταξη.

Την ίδια στιγμή, η ηλεκτρονική πλατφόρμα του iSYRIZA επιτρέπει στους χρήστες της νέες τέσσερις νέες λειτουργίες. Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά οι αρμόδιες της πλατφόρμας:

«Από σήμερα η αρχική σελίδα της διαδικτυακής πλατφόρμας του iSYRIZA, της πρωτοπόρας ψηφιακής πολιτικής κοινότητας του ΣΥΡΙΖΑ, αποκτά νέα εμφάνιση. Λαμβάνοντας συνεχώς υπόψη τις ανάγκες των μελών της, η πλατφόρμα του iSYRIZA εγκαινιάζει μία νέα φιλικότερη εμφάνιση προς τα μέλη της. 

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να ενεργοποιηθούν τέσσερις νέες λειτουργικότητες, οι οποίες έχουν ήδη αναρτηθεί στην πλατφόρμα. Με στόχο την αύξηση της συμμετοχής των μελών της στη συνδιαμόρφωση των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ, οι νέες αυτές λειτουργικότητες εγκαινιάζουν ακόμα πιο δημοκρατικές διαδικασίες διαβούλευσης και αμφίδρομου διαλόγου. Τα μέλη της πλατφόρμας θα μπορούν καθημερινά να ενημερώνονται για όλα τα νέα του iSYRIZA.gr, τα Top Stories της ημέρας και να έχουν μία υπεύθυνη πληροφόρηση μέσα από την αυτόματη ροή ειδήσεων.

Η μέχρι σήμερα συμμετοχή των μελών της πλατφόρμας, τα οποία έσπευσαν κατά χιλιάδες να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους στα τρία iAsk&Watch – με τον Αλέξη Τσίπρα, τη Νεολαία του κόμματος και την Έφη Αχτσιόγλου-, ήταν μεγαλύτερη των προσδοκιών. Ο ΣΥΡΙΖΑ και μέσω της πλατφόρμας αποδεικνύει ότι αποτελεί έναν σύγχρονο πολιτικό οργανισμό, ο οποίος καταφέρνει με νέους &πρωτοποριακούς τρόπους να έχει διαρκώς το βλέμμα του στραμμένο στην κοινωνία. Να αφουγκράζεται τον κόσμο και να μετουσιώνει καθημερινά σε πράξεις το σύνθημά του “Πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου”».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα