Γιατί ενημέρωσε την ηγεσία ότι δεν θα αναλάβει επικεφαλής της ευρωομάδας αν δεν βγει πρώτος

Γιατί ενημέρωσε την ηγεσία ότι δεν θα αναλάβει επικεφαλής της ευρωομάδας αν δεν βγει πρώτος
Ευάγγελος Μεϊμαράκης Eurokinissi

Η οργή του πρώην Προέδρου για εκείνους που τον χαρακτηρίζουν «υπονομευτή» της Νέας Δημοκρατίας.

Έντονο παρασκήνιο υποκρύπτει το ξέσπασμα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη στα «Παιχνίδια Εξουσίας» στο ραδιόφωνο News24/7 στους 88,6, το μεσημέρι της Τρίτης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πριν την εμφάνισή του στο ραδιόφωνο, είχε προειδοποιήσει –και μάλιστα από την περασμένη εβδομάδα- την ηγεσία της Πειραιώς ότι δεν πρόκειται να αναλάβει ως επικεφαλής της ευρωομάδας εφόσον δεν εκλεγεί πρώτος ευρωβουλευτής, καθώς δεν θα έχει σε μια τέτοια περίπτωση την ισχύ του πραγματικού επικεφαλής.

Ο Ευ. Μεϊμαράκης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διαπιστώνει ότι δεν βάλλεται μόνο από συγκεκριμένους δημοσιογράφους για τους οποίους ο ίδιος θεωρεί ότι βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία, φωτογραφίζοντας ως πρωταγωνιστή των εναντίον του επιθέσεων μεγαλοδημοσιογράφο που επί εποχής Σημίτη θεωρούνταν ως ο «θεωρητικός» του εκσυγχρονισμού.

Μεγαλοδημοσιογράφο που και χτες τον χαρακτήριζε συνεχώς ως «υπονομευτή» του προεκλογικού αγώνα της ΝΔ, προφανώς επειδή υπέπεσε στο «αμάρτημα» να δηλώσει ότι εάν η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές είναι μικρή τότε θα χρειαστεί να γίνει εσωκομματική συζήτηση για το θέμα.

Ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί ότι βάλλεται και από συγκεκριμένο εσωκομματικό μπλοκ, που έχει ως σκοπό να τον «κοντύνει» πολιτικά. Επιπλέον, συνεργάτες του επισημαίνουν ότι ούτε στην Κρήτη τον είχε πλάι του ο Πρόεδρος του κόμματος, προτιμώντας τις προσωπικές αναφορές στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ούτε είναι προγραμματισμένο να μιλήσει στη συγκέντρωση της Αθήνας που θα πραγματοποιηθεί στο Περιστέρι.

Ο Ευ. Μεϊμαράκης νιώθει προφανώς να τον πνίγει το δίκιο γιατί έχει οργώσει την Ελλάδα για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, αποδεχόμενος μια πρόταση του Προέδρου του κόμματος να μεταβεί στις Βρυξέλλες, εγκαταλείποντας τη «σιγουριά» της εσωτερικής πολιτικής σκηνής και αποτελώντας τον μόνο πρώην Πρόεδρο κόμματος που κατεβαίνει σε εκλογές με σταυρό.

Και προφανώς η πρωτιά σε σταυρούς που διεκδικεί, με θεμιτούς και μόνο τρόπους, ενισχύει τη Νέα Δημοκρατία σε πολύ μεγάλο βαθμό, αλλά και καθίσταται απαγορευτική προκειμένου κάποιοι να υποστηρίξουν ότι το «καραμανλικό» μπλοκ υπονομεύει τον Κυριάκο Μητσοτάκη…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα