Ο Μπάσα κατηγορεί Ράμα για ναρκεμπόριο και για μοιρασιά του Κοσόβου με Σερβία

Ο Μπάσα κατηγορεί Ράμα για ναρκεμπόριο και για μοιρασιά του Κοσόβου με Σερβία
Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στα Τίρανα AP

Πρωτοφανής επίθεση Ράμα κατά του προέδρου της Δημοκρατίας, δείχνει ότι η Αλβανία βρίσκεται στο πρώτο στάδιο της κατάστασης της Βενεζουέλας.

Φοβερές καταγγελίες από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Αλβανία κατά του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

«Η Αλβανία οδεύει προς ένα πραξικόπημα το οποίο διοργανώνει η μαφία των ναρκωτικών σε συνεργασία με τον Ράμα και τους συνεργάτες τους που ήρθαν στην εξουσία όχι από την ψήφο των Αλβανών αλλά από τη βοήθεια που τους πρόσφερε η ναρκω-μαφία» δηλώνει ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Λ. Μπάσα σε συνάντηση που είχε με τους δημοσογράφους εκτάκτως στα γραφεία του κόμματός του την Πέμπτη. Οι βουλευτικές εκλογές του 2017, συνέχισε, υπαγορεύτηκαν και έγιναν από το οργανωμένο έγκλημα και από το βρώμικο χρήμα που εκβίασαν μαζικά τους ψηφοφόρους και τους οπαδούς της αντιπολίτευσης και εξαγόρασαν τις ψήφους. Ο Ράμα και η πολιτική ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος προετοιμάστηκαν επί δύο χρόνια και κατάφεραν να ισοπεδώσουν τις εκλογές του 2017. Τόσο οι υπηρεσιακοί υπουργοί της κυβέρνησης του 2017 όσο και οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ στις εκθέσεις τους, αναφέρθηκαν στις απειλές κατά των ψηφοφόρων και στην εξαγορά των ψήφων. Η εισαγγελία, μολονότι είχε τους φακέλους αρ 184 και 339 , δεν ξεκίνησε έρευνα. Από τους φακέλους αυτούς προκύπτει ξεκάθαρα η συνεργασία με το οργανωμένο έγκλημα των Νταμιάν Γκικνούρι, Βαγγιούς Ντάκο, Ταουλάντ Μπάλλα, Πιερίν Ντρέου, Παουλίν Στέκαϊ , Ούλσι Μάνια, Τζεμάλ Κεφαλία κ.α (σ.σ: Όλοι οι παραπάνω είναι βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος, εκτός του Ντάνο που είναι Δήμαρχος Δυρραχίου). Το εκλογικό αποτέλεσμα του 2017, σύμφωνα με το Μπάσα, παρήγαγε μια πλασματική πλειοψηφία και μια παράνομη κυβέρνηση με παράνομο πρωθυπουργό» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η χρονική αφετηρία της συνεργασίας του Ράμα με τις συμμορίες και τον κόσμο του εγκλήματος βρίσκεται στο Δήμο Τιράνων, όταν ο Ράμα ήταν Δήμαρχος. Ο Ράμα, κρατά την εξουσία με τη βοήθεια των συμμοριών και προς το συμφέρον των συμμοριών, με τη βοήθειά τους ο σημερινός πρωθυπουργός έχει συνηθίσει να ελέγχει τις εκλογικές αναμετρήσεις. Όταν ο Ράμα έγινε Δήμαρχος Τιράνων οι συμμορίες ξεκίνησαν να “ξεπλένουν” το μαύρο χρήμα, τότε ήταν που είχαμε τις γνωστές δολοφονίες ακόμα και με αντιαρματικά όπλα. Αυτή είναι η ιστορία του ανθρώπου ο οποίος, από την πρώτη ημέρα, συνέδεσε την πολιτική του καριέρα με το έγκλημα και τις συμμορίες, μ΄ αυτές ήρθε στην εξουσία και μ΄ αυτές κρατά την εξουσία. Δείτε την απόφαση που έλαβε η Ολλανδία, δείτε τι λένε η Γαλλία, η Δανία, η Βρετανία κ.ά. και θα καταλάβετε» τόνισε ο Μπάσα.

Στην ερώτηση δημοσιογράφου για τις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι το Δημοκρατικό Κόμμα χρηματοδοτείται από τη Ρωσία, ο Μπάσα απάντησε: Η πιο φιλορωσική χώρα στα Βαλκάνια είναι η Σερβία με Πρόεδρο το Βούτσιτς με τον οποίο ο Ράμα επιδιώκει να διχοτομήσει το Κόσσοβο. Εάν υπάρχει και το ρώσικο σενάριο για την Αλβανία, αυτό είναι το σενάριο του Ράμα ο οποίος, συνεργαζόμενος με το έγκλημα, αποσταθεροποιηθεί τη χώρα.

Μιλώντας πάντως στη Βουλή ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Πρόεδρο Μέτα , επιβεβαιώνοντας ότι η κρίση στα Τίρανα ενδέχεται να οδηγήσει ακόμα και σε κοινωνικές συγκρούσεις, με πολύ βίαια επεισόδια.

Η Βουλή, τόνισε ο Ράμα με την ομιλία του την Πέμπτη στα αλβανικό Κοινοβούλιο, είναι υποχρεωμένη σήμερα να ασχοληθεί με μια βάναυση, επιθετική, ανεύθυνη και ανεπίτρεπτη πράξη του Μέτα. Διερωτώμαι, συνέχισε, τι άλλο ζητά ο Μέτα από την Αλβανία και τους Αλβανούς οι οποίοι, σε ηλικία 50 ετών, τον έκαναν πρωθυπουργό, Πρόεδρο της Βουλής, Πρόεδρο της Δημοκρατίας, του συγχώρεσαν τα σκάνδαλα, τη διάσπαση, τις απάτες. Ο Μέτα όμως, συνέχισε, είναι μαθημένος να προκαλεί το Θεό του, να χλευάζει την τύχη του, να κλωτσά τα καλά που έχει, ποτέ δεν του αρκεί ο ρόλος που διαδραματίζει, η θέση που κατέχει και η κορυφή στην οποία έχει ανέβει. Όχι μόνο Πρόεδρο αλλά και Βασιλιά να τον κάνουν οι Αλβανοί, όχι μόνο της Αλβανίας, αλλά όλων των αλβανικών εδαφών, ο Μέτα δεν θα ήταν ικανοποιημένος, πάλι θα προκαλούσε την τύχη του. Με την αθεράπευτη δυσαρέσκειά του, με την απαρηγόρητη αϋπνία του, με την ανεξήγητη ανικανότητά του, υπογράμμισε ο Ράμα, ο Μέτα προκάλεσε σήμερα μία ακόμα απαράδεκτη ζημιά.

Για ποιο λόγοο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, ενώθηκε με τον εμπρηστή και το πρόβλημα της Αλβανίας, που λέγεται Σαλί Μπερίσα, στην απόπειρα του τελευταίου να βάλει μία ακόμα φορά φωτιά στην Αλβανία; Για το Ράμα, ο Πρόεδρος Μέτα είναι ένας «γελοίος δολοπλόκος ανύπαρκτων αιτιών, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει μια ηλιθιότητα που θα παραμείνει μοναδική στην ιστορία των κοινοβουλευτικών δημοκρατιών του πλανήτη».

Όλα αυτά, όπως είναι φυσικό, δεν θυμίζουν παρά την πρώτη φάση της Βενεζουέλας…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα