Αγίου Πνεύματος: 5+1 κοντινοί προορισμοί της “τελευταίας στιγμής” για το τριήμερο

Αγίου Πνεύματος: 5+1 κοντινοί προορισμοί της “τελευταίας στιγμής” για το τριήμερο
Αγκίστρι EUROKINISSI

Αν είστε άνθρωπος της "τελευταίας στιγμής" ή δεν είστε του προγράμματος, τότε πιθανόν να μην έχετε κανονίσει κάποια απόδραση. Ωστόσο, υπάρχουν κοντινά μέρα στην Αθήνα, στα οποία προλαβαίνετε να κάνετε μια μονοήμερη ή τριήμερη εκδρομή!

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία για να αποδράσει κανείς και να προσφέρει στον εαυτό του μερικές μέρες χαλάρωσης, ξεκούρασης και αποφόρτισης από την δύσκολη καθημερινότητα. Καθώς η συγκεκριμένη γιορτή μάς βρίσκει στα μέσα Ιουνίου, είναι, επίσης, μια πολύ καλή χρονική στιγμή για να κάνουμε τα πρώτα μας μπάνια στη θάλασσα και να δροσιστούμε, αφού η ζέστη τις τελευταίες μέρες είναι ιδιαίτερα έντονη.

Αν είστε άνθρωπος της “τελευταίας στιγμής” ή αν ανήκετε σε εκείνους που δεν είναι του προγράμματος και που προτιμούν να δράσουν ανάλογα με τη διάθεση, τότε πιθανόν να μην έχετε κανονίσει κάποια απόδραση. Ωστόσο, υπάρχουν κοντινά μέρα στην Αθήνα, τα οποία δεν προϋποθέτουν πολλές ώρες ταξίδι ή ιδιαίτερη οργάνωση και στα οποία μπορείτε να κάνετε μια εκδρομή, ακόμη και αν αποφασίσατε μόλις τώρα πως θέλετε να ξεφύγετε για λίγο.

Είτε θέλετε να περάσετε ολόκληρο το τριήμερο κάπου όμορφα και με θάλασσα, είτε προτιμάτε να κάνετε απλώς μια μονοήμερη εκδρομή, τρόποι και μέρη υπάρχουν. Παρακάτω θα βρείτε έξι προορισμούς κοντά στην πρωτεύουσα, που μπορείτε να επισκεφθείτε μόνοι, με τον/ην σύντροφό σας ή με φίλους και να πάρετε μια ανάσα, να ξεκουραστείτε, να φάτε καλά, να περάσετε όμορφες στιγμές και να γευτείτε την αλμύρα της θάλασσας.

Αγκίστρι

Είναι ένας μικρός παράδεισος και απέχει τόσο λίγο από την Αθήνα! Το Αγκίστρι είναι ένα πευκόφυτο νησί, που συνδυάζει πράσινο και καταγάλανα νερά, που μπορεί κανείς να το μάθει, να το δει ολόκληρο και να το λατρέψει σε μόλις 2 με 3 μέρες. Η εύκολη πρόσβαση σε αυτό, αφού βρίσκεται περίπου μία ώρα από τον Πειραιά, είναι στα “συν”, όπως και η κοντινή του απόσταση από την Αίγινα, σε περίπτωση που θες “με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια”. Το Αγκίστρι είναι υπέροχο μέσα στην απλότητά του και αυθεντικό μέσα στην ιδιαιτερότητά του.

Αγκίστρι EUROKINISSI

Αίγινα

Είναι το πιο κοντινό νησί στην Αθήνα, επομένως είναι η εύκολη λύση, χωρίς αυτό να κάνει την Αίγινα λιγότερο όμορφη ή υποδεέστερη. Θα είσαι εκεί σε περίπου μία ώρα με το καράβι και 35 λεπτά με το ιπτάμενο δελφίνι, ενώ είναι ένα πραγματικά όμορφο νησί γεμάτο νεοκλασικά, εκκλησίες και πολλά αξιοθέατα για να δεις. Τα αρχαία ιερά “παντρεύονται” με τη βυζαντινή αρχιτεκτονική, τα πλωτά μανάβικα αποτελούν όμορφες εικόνες που θα σας μείνουν χαραγμένες, τα φιστίκια αιγίνης περιμένουν να τα γευτείτε και οι παραλίες που θα βρείτε θα σας ξεκουράσουν στ’ αλήθεια.

ΑΙΓΙΝΑ EUROKINISSI

Τζια (Κέα)

Η άγρια ομορφιά της Τζιας προσφέρει μια αλλιώτικη αίσθηση στον επισκέπτη της. Απέχει μόλις μια ώρα με το καράβι από το Λαύριο, αποτελεί το πιο κοντινό κατοικήσιμο νησί των Κυκλάδων, ωστόσο, διαφέρει πολύ από αυτά, λόγω της απουσίας των λευκών σπιτιών. Αυτό, βέβαια, δεν της στερεί τίποτα από την ομορφιά της και αποτελεί ένα μικρό παράδεισο γεμάτο μυστικά, που μόνο όποιος την επισκεφθεί μπορεί να τα μάθει. Τα καθαρά νερά της και η μαγική της αύρα θα σας κάνουν να την αγαπήσετε και να θέλετε να πάτε ξανά πολύ σύντομα.

Ύδρα

Το αρχοντικό νησί της Ύδρας θα σας “βγάλει” από την πραγματικότητα και θα σας “βυθίσει” σε έναν αλλιώτικο κόσμο. Απέχει 2,5 ώρες από την Αθήνα και, σίγουρα, θα σας ικανοποιήσει. Η γραφικότητα του νησιού, τα όμορφα χρώματά του, η κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρά του και η αμφιθεατρική της αρχιτεκτονική, που προσφέρει όμορφη θέα από παντού, θα σας μαγέψουν. Διαθέτει όμορφες παραλίες, νόστιμο φαγητό και αποτελεί μια ευκαιρία να ανακαλύψετε τα ανηφορικά σοκάκια, όπου ο Λέοναρντ Κοέν έζησε, ερωτεύτηκε και εμπνεύστηκε.

Ύδρα Eurokinissi

Κάρυστος

Η παραθαλάσσια κωμόπολη της Νότιας Εύβοιας, που βρίσκεται 2 με 2,5 ώρες από την Αθήνα, θα σας εντυπωσιάσει. Πανέμορφες παραλίες που θα ταξιδέψουν το μυαλό σας και θα σας χαλαρώσουν, ήσυχοι κολπίσκοι που θα σας εμπνεύσουν και ταβερνάκια με ψαρομεζέδες και ουζάκι δίπλα στο κύμα. Αν πάλι είστε πιο περιπετειώδεις τύποι και θέλετε κάτι διαφορετικό αυτό το τριήμερο, μπορείτε να επισκεφθείτε το φαράγγι του Δημοσάρη, που φημίζεται για την βλάστησή του και τα ειδυλλιακά τοπία του, για μια όμορφη πεζοπορική διαδρομή.

Σούνιο

Το Σούνιο, σε απόσταση περίπου 70 χλμ. από την Αθήνα, είναι ιδανικό για μια μονοήμερη εκδρομή, ώστε να περάσετε ολόκληρη τη μέρα σας, κάνοντας ενδιαφέροντα πράγματα. Πέρα από την όμορφη διαδρομή του ταξιδιού, το Σούνιο προσφέρει επιλογές για όλους, αφού μπορείτε να επισκεφθείτε τον Ναό του Ποσειδώνα, να απολαύσετε την υπέροχη θέα στον Σαρωνικό κόλπο, να κάνετε βουτιές στην παραλία ΚΑΠΕ με τα κυκλαδίτικα νερά, αλλά και να θαυμάσετε το περίφημο, μεγελειώδες και ρομαντικό ηλιοβασίλεμα του Σουνίου.

ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΣΤΟ ΣΟΥΝΙΟ EUROKINISSI

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα