Αύξηση 120% σε κίνηση η Μύκονος τον Ιανουάριο – Τι έγινε σε 14 αεροδρόμια

Αύξηση 120% σε κίνηση η Μύκονος τον Ιανουάριο – Τι έγινε σε 14 αεροδρόμια
Στιγμιότυπο από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" Eurokinissi

Θετικός ήταν ο απολογισμός της επιβατικής κίνησης Ιανουαρίου 2019 για τα 14 αεροδρόμια διαχείρισης της Fraport Greece.

Όπως είναι λογικό, ο Ιανουάριος δεν αποτελεί βαρόμετρο για το ελληνικό τουρισμό, καθώς οι κατ’ εξοχήν τουριστικοί προορισμοί δεν παρουσιάζουν κίνηση, ακριβώς επειδή τα ξενοδοχεία είναι κλειστά και μόνον ορισμένα λειτουργούν για να καλύψουν τις ανάγκες της εσωτερικής κίνησης και όποιες άλλες δημιουργούνται από το εξωτερικό.

Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία της Fraport Greece, που διαχειρίζεται 14 αεροδρόμια, η επιβατική κίνηση εσωτερικού παρουσίασε σημαντική αύξηση σε 9 από αυτά και μείωσε στα υπόλοιπα, πάντα σε σχέση με τον περσινό Ιανουάριο.

Τώρα, η συνολική κίνηση (εξωτερικού – εσωτερικού) παρουσίασε αύξηση 12,3%, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2018, γεγονός που μεταφράζεται σε περίπου 617.885 επιβάτες.

Η αύξηση των διεθνών επιβατών άγγιξε το 23,6%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, με τα αεροδρόμια «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» των Χανίων, να βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων.

Μάλιστα, το αεροδρόμιο «Μακεδονία», επισκέφθηκαν 63.585 περισσότεροι επιβάτες, συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2018.

Ωστόσο, το αεροδρόμιο της Μυκόνου σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση, της τάξεως του 120,6%, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στην ολοκλήρωση των έργων στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης, ενώ και στο αεροδρόμιο της Κεφαλλονιάς «Άννα Πολλάτου», η αύξηση της κίνησης άγγιξε το 63,4%.

Το δε αεροδρόμιο της Καβάλας, που είχε μεγάλη μείωση, συνέβη επειδή πέρυσι τέτοιο καιρό, ορισμένες εταιρείες επιχειρούσαν εκεί, λόγω των έργων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», κάτι που φέτος δεν έγινε.

https://www.news247.gr/download/666//201000/frap.pdf

Όσον αφορά στις χώρες προέλευσης των επισκεπτών, η Γερμανία είναι στην πρώτη θέση, ακολουθούμενη από την Κύπρο, τη Μ. Βρετανία, την Ιταλία και την Ολλανδία.

https://www.news247.gr/download/1813//275000/fraport.pdf

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα