Δέκα ελληνικοί χειμερινοί προορισμοί για να αποδράσετε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Δέκα ελληνικοί χειμερινοί προορισμοί για να αποδράσετε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Δέκα πανέμορφοι προορισμοί, ιδανικοί για να ζήσετε τη μαγεία των γιορτών την εβδομάδα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Μοναδική ατμόσφαιρα, παραμυθένια τοπία και γαστρονομικές απολαύσεις.

Η βδομάδα των Χριστουγέννων, όπως και της Πρωτοχρονιάς, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για εξόρμηση. Υπάρχουν πολλοί χειμερινοί προορισμοί που ενδείκνυνται για την περίοδο αυτή και που μπορούν να μας προσφέρουν πολύ όμορφες στιγμές, με την οικογένειά μας, με τους φίλους μας ή με το άλλο μας μισό. Ο καιρός είναι κατάλληλος για να απολαύσουμε την μοναδική ατμόσφαιρα, το νόστιμο φαγητό και τη θαλπωρή του τζακιού, σε συνδυασμό με ένα ωραίο τοπίο, χιονισμένο ή μη. Η Ελλάδα έχει πανέμορφα μέρη και τώρα είναι η ιδανική στιγμή να ανακαλύψουμε, να εξερευνήσουμε και να δημιουργήσουμε νέες γιορτινές αναμνήσεις.

Καλάβρυτα

Ένας από τους πολύ αγαπημένους χειμερινούς προορισμούς, ειδικά για τους Αθηναίους, αφού βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα. Όμορφη τοποθεσία, ορεινό τοπίο και φωτιά στο τζάκι να σιγοκαίει, φωτίζοντας τα κρύα βράδια που θα περάσετε εκεί. Τα δάση, τα ποτάμια, τα σπήλαια και τα χωριά των Καλαβρύτων, δημιουργούν ένα υπέροχο σκηνικό, ιδανικό για τις μέρες των γιορτών. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή τα Καλάβρυτα “βουλιάζουν” από κόσμο και όχι άδικα, καθώς διαθέτουν, πέρα από όλα τα άλλα, πολλές χειμερινές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Αράχωβα

Η Αράχωβα αποτελεί τον πιο δημοφιλή προορισμό κατά τη χειμερινή και δη γιορτινή περίοδο, συγκεντρώνοντας κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. Κοντά στην Αθήνα, χτισμένη στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού, η Αράχωβα συνδυάζει το παραδοσιακό με το κοσμοπολίτικο και έτσι είναι ιδανική για όλα τα γούστα. Ταβερνάκια με ωραίο φαγητό, αλλά και νυχτερινά μπαρ για ζεστά ποτά, μας περιμένουν να τα επισκεφθούμε και να ζήσουμε την απόλυτη χειμερινή, καθώς εύκολα προσβάσιμο είναι και το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. Η αρχοντική της ομορφιά και οι επιλογές που προσφέρει, την καθιστούν τη “Μύκονο του χειμώνα”.

Πήλιο

Το πανέμορφο Πήλιο, που υψώνεται πάνω από την πόλη του Βόλου, είναι γεμάτο μυστικά, εκπλήξεις και απρόσμενες εμπειρίες. Πορταριά, Τσαγκαράδα, Μηλιές και Μακρυνίτσα είναι μόνο μερικές από τις περιοχές του Πηλίου, που μπορούν να σας προσφέρουν ξεχωριστές εμπειρίες, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Η θέα απλώνεται τριγύρω μαγική και παραδεισένια, ενώ οι βόλτες στα πλακόστρωτα δρομάκια, το υπέροχο φαγητό στα κουτούκια, το πάντρεμα του ξύλου και της πέτρας, τα αγέρωχα πλατάνια και το γευστικό τσίπουρο, είναι όσα θα κάνουν την διαμονή σας στο Πήλιο μοναδική, προσφέροντάς σας αξέχαστες εικόνες και όμορφες αναμνήσεις.

Ορεινή Κορινθία

Βουνά, λίμνες, χωριά, γραφικά τοπία, εικόνες βγαλμένες από το πιο μαγικό παραμύθι. Η αλπική φύση της Ορεινής Κορινθίας, όπως και οι αμέτρητες επιλογές που έχει, αποτελούν ένα μέρος που μπορείτε διαρκώς να ανακαλύπτετε. Ζήρεια, Στυμφαλία, Τρίκαλα, Δόξα, Χελμός, Φενεός και πολλές άλλες απόκοσμα όμορφες γωνίες, που πρέπει οπωσδήποτε να εξερευνήσετε. Μακριά από την πόλη, θα ξεχάσετε ό,τι σας απασχολεί και θα ζήσετε μοναδικές στιγμές στην καρδιά του χειμώνα. Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά ντυμένα στα λευκά. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Μέτσοβο

Το Μέτσοβο, η ορεινή κωμόπολη του νομού Ιωαννίνων, διαθέτει την απαραίτητη παραδοσιακή ατμόσφαιρα που αναζητάμε κατά τη γιορτινή περίοδο. Επειδή, όμως, στις γιορτές, ψάχνουμε και τις καλύτερες γεύσεις για τον ουρανίσκο μας, το Μέτσοβο θα σας αφήσει πλήρως ικανοποιημένους και σε αυτό: τοπικά τυριά, λουκάνικα Μετσόβου και γίδα βραστή, είναι μόνο μερικές από τις γαστρονομικές απολαύσεις που θα σας μείνουν αξέχαστες. Επίσης, τα τρία χιονοδρομικά κέντρα που βρίσκονται πολύ κοντά στο Μέτσοβο, αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας ή για να έχετε μία ακόμη πρωτόγνωρη εμπειρία.

Ορεινή Αρκαδία

Η Ορεινή Αρκαδία είναι γεμάτη ομορφιές και μυστικά: Στεμνίτσα, Δημητσάνα, Καρύταινα, Αρχαία Γόρτυνα, Μονές Προδρόμου είναι μερικά από τα μέρη που θα σας μαγέψουν. Μια όμορφη εκδρομή στην καρδιά της Πελοποννήσου για την περίοδο των γιορτών, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε αρχοντικούς ξενώνες, ιστορικά χωριά και πλατείες με στολισμένα δέντρα. Η φυσική ομορφιά της δεν θα αφήσει κανέναν ανικανοποίητο και οι τοπικές συνταγές θα γεμίσουν το στομάχι σας. Χιόνια, βλάστηση, αναμμένα τζάκια και σπιτικά λικέρ, θα κάνουν τις μέρες σας να κυλήσουν αβίαστα και υπέροχα.

Ζαγοροχώρια

Στα Ζαγοροχώρια θα ζήσετε το απόλυτο χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Τα Ζαγοροχώρια είναι συνολικά σαράντα έξι, επομένως οι επιλογές είναι πάρα πολλές και τα μέρη που μπορείτε να εξερευνήσετε αμέτρητα. Πρόκειται για μια εμπειρία – ορισμό της “γραφικότητας”, αφού τα στενά δρομάκια, τα χωριουδάκια, τα απόκρημνα βουνά και οι πηγές συνθέτουν ένα πανέμορφο σκηνικό, όπου οι γιορτές θα φαντάζουν μαγικές. Το Δυτικό, Ανατολικό και Κεντρικό Ζαγόρι, με όλα τα χωριά τους, σας περιμένουν να περάσετε τις διακοπές σας και να ανακαλύψετε το πανέμορφο βορειοδυτικό άκρο της Πίνδου.

Νυμφαίο

Το παραμυθένιο Νυμφαίο αποτελεί το ορεινό “στολίδι” της Μακεδονίας και κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, συγκεντρώνει πλήθος κόσμου τόσο από την Ελλάδα, όσο και από κάθε άκρη της Γης. Ο παραδοσιακός αυτός οικισμός του Νομού Φλώρινας θα σας κάνει να τον αγαπήσετε και να θέλετε να επιστρέψετε εκεί στο μέλλον. Μπορείτε να επισκεφθείτε τον Αρκτούρο, το μη κερδοσκοπικό Περιβαλλοντικό Κέντρο Αρκτούρου, ενώ δεν πρέπει να φύγετε αν δεν δοκιμάσετε μία τουλάχιστον από τις πολλές και διαφορετικές χειροποίητες πίτες (υπάρχει και με τσουκνίδα!).

Δράμα

Η Δράμα βρίσκεται στην Ανατολική Μακεδονία και ο πιο σημαντικός λόγος για να την επισκεφθείτε αυτή την περίοδο είναι, πέρα από τις ομορφιές της, η Ονειρούπολη Δράμας. Πρόκειται για το παραμυθένιο και απόλυτα γιορτινό σκηνικό που στήνεται κάθε χρόνο σε μια έκταση 20 στρεμμάτων και που καλεί μικρούς και μεγάλους να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων. Νεράιδες, ξωτικά, τάρανδοι, χιονάνθρωποι και πάρα πολλές εκδηλώσεις, περιμένουν όλες τις οικογένειες να περάσουν μαζί μοναδικές στιγμές. Φέτος συμπληρώνει 15 χρόνια, οπότε η εμπειρία θα είναι ακόμη ομορφότερη.

Ελάτη – Περτούλι – Νεραϊδοχώρι

Ένα παραμυθένιο ταξίδι σε απόσταση αναπνοής από τα Τρίκαλα στη Θεσσαλία. Τρία πανέμορφα χωριά με ταβέρνες, ξενώνες, αλλά και κρυμμένους θησαυρούς. Με θέα που κόβει την ανάσα, πέτρινα σπίτια, ζεστή φιλοξενία και ειδυλλιακή ατμόσφαιρα, αυτά τα μέρη θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη σας. Ανάμεσα στην Ελάτη και το Περτούλι υπάρχει το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου, όπου οι φίλοι του σκι μπορούν να απολαύσουν την αγαπημένη τους δραστηριότητα, ενώ οι γεύσεις των φυσικών προϊόντων της Θεσσαλίας θα σας χαρίσουν την ιδανική χαλάρωση και θα “γαργαλίσουν” τον ουρανίσκο σας. Βέβαια, και τα ίδια τα Τρίκαλα αποτελούν ένα ιδανικό μέρος, αφού διαθέτουν και τo μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, τον “Μύλο των Ξωτικών”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα