Η Huawei φέρεται να σταματά την παραγωγή smartphones

Η Huawei φέρεται να σταματά την παραγωγή smartphones
Huaweii AP

Υπό το βάρος του "πολέμου" που εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ, η κινεζική εταιρεία φέρεται σύμφωνα με δημοσιεύματα να βάζει "φρένο" στην παραγωγή smartphones προκειμένου να αντιμετωπίσει το πλήγμα που επέφεραν οι αμερικανικές κυρώσεις.

Σε δραστικά μέτρα φέρεται να προχωρά η Huawei προκειμένου να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις των κυρώσεων που εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ στο πλαίσιο του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – Κίνας.

Παρά το γεγονός ότι στα τέλη Μαΐου ο ιδρυτής της Huawei και διευθύνοντας σύμβουλος Ρεν Τζενγκφάι εξέφραζε την βεβαιότητα ότι το αμερικανικό παράδειγμα του αποκλεισμού του κολοσσού δεν θα το ακολουθούσαν άλλες χώρες, ένα νέο δημοσίευμα της κινεζικής εφημερίδας South China Morning Post φέρεται να ανατρέπει τα έως τώρα δεδομένα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Huawei σταμάτησε την παραγωγή smartphones, σε μία προσπάθεια να ξεπεράσει τις δυσκολίες που της δημιούργησε η διακοπή συνεργασίας με αμερικανικές εταιρείες όπως η Google και η Microsoft καθώς επίσης και μεγάλοι κατασκευαστές όπως η Intel, Qualcomm, Xilinx και Broadcom. 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η απαγόρευση των ΗΠΑ για μεταφορά τεχνολογίας στην ασιατική εταιρεία εμπόδισε τη Huawei από την αγορά προμηθειών ζωτικής σημασίας για τις διεθνείς πωλήσεις, περιλαμβανομένων του συστήματος Android της Google και τσιπ της Intel. 

Τα αμερικανικά μέτρα υποχρέωσαν την Huawei να αναθεωρήσει το στόχο της να καταστεί ο “υπ’ αριθμός 1” κατασκευαστής smartphones στον κόσμο μέχρι το  2020. 

«Με τη νέα κατάσταση που έχει προκύψει, είναι πολύ νωρίς να πούμε αν είμαστε σε θέση να πετύχουμε αυτόν τον στόχο» δήλωσε ο Σάο Μινγκ, επικεφαλής του τομέα smartphone της Huawei.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα