Πρώτα χιόνια: Η Αγόριανη όπως δεν την έχεις ξαναδεί – Το αλπικό όνειρο του Παρνασσού

Πρώτα χιόνια: Η Αγόριανη όπως δεν την έχεις ξαναδεί – Το αλπικό όνειρο του Παρνασσού
Η Αγόριανη όπως δεν την έχεις ξαναδεί haanity

Η Αγόριανη ή αλλιώς, η πανέμορφη εναλλακτική της πολύβουης Αράχωβας σε πλάνα που κόβουν την ανάσα.

Πνιγμένη κυριολεκτικά στο πράσινο με έλατα, πλατάνια, καρυδιές, καστανιές και κερασιές να συνθέτουν ένα απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό τοπίο, η Αγόριανη κερδίζει αμέσως όποιον “ξεγλιστρήσει” από την πασίγνωστη Αράχωβα. Τον χειμώνα γίνεται ένα αλπικό όνειρο μες στα χιόνια.

Σε υψόμετρο από 850 έως 940 μέτρων, πάνω σε επτά λόφους στην αγκαλιά του Παρνασσού (εξ ου και το “Επτάλοφος”), βρίσκεται ένας τόπος βγαλμένος από παραμύθι.

Η Άνω Αγόριανη ή Επτάλοφος όπως είναι η νέα της ονομασία, αποτελεί ένα πραγματικό διαμάντι του βουνού του Απόλλωνα και ενδείκνυται και για εξορμήσεις αυθημερόν.

Λένε, ότι αν δεν έχεις δει την Αγόριανη χιονισμένη, δεν έχεις δει τίποτα. Οι χιονοπτώσεις στην Αγόριανη είναι συχνό φαινόμενο τον χειμώνα, γεγονός που σε συνδυασμό με το ελατοδάσος, συντελεί στη σύνθεση ενός μοναδικού παραμυθένιου τοπίου. Κυριολεκτικά. δικαίως έχει αποκτήσει τη φήμη της βασίλισσας του χιονιού στον Παρνασσό.

Η Αγόριανη απέχει:

-188 χλμ. από την Αθήνα

-20 χλμ. από το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού

-24 χλμ. από την Αράχωβα

-34 χλμ. από τους Δελφούς

-68 χλμ. από το Γαλαξίδι

Το χειμώνα ακόμη και όταν χιονίζει πολύ, οι δρόμοι είναι πάντα ανοιχτοί, ωστόσο η κίνηση σε ορεινούς δρόμους επιβάλλει να έχετε πάντα μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα