Κοροναϊός: Περισσότερα από 630 τα κρούσματα – Κλείνει η Απαγορευμένη Πόλη

Κοροναϊός: Περισσότερα από 630 τα κρούσματα – Κλείνει η Απαγορευμένη Πόλη
Αεροδρόμιο στην Κίνα - Με μάσκες οι επιβάτες εν μέσω έξαρσης του κοροναϊού AP

Παραθεριστικές περιοχές στην Κίνα μετατρέπονται σε ζώνες καραντίνας, λόγω της έξαρσης του κοροναϊού. Ακυρώθηκαν οι εορτασμοί για το κινεζικό Νέο Έτος. Μέτρα πρόληψης στα αεροδρόμια πολλών χωρών, καθώς ο ιός έχει ήδη επεκταθεί σε ΗΠΑ, Ν.Κορέα, Ταϊλάνδη, Ταϊβάν, Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από τον νέο κοροναϊό έχει φθάσει τα 634, μετέδωσε η κινεζική κρατική τηλεόραση.

Η Απαγορευμένη Πόλη, το διασημότερο ιστορικό μνημείο της Κίνας, θα κλείσει μέχρι νεωτέρας εξαιτίας της επιδημίας του κοροναϊού που άρχισε να εξαπλώνεται σε όλον τον κόσμο, ανακοινώθηκε εξάλλου από τον θεσμό.

Το παλιό ανάκτορο των αυτοκρατόρων της Κίνας θα κλείσει τις πύλες του από το Σάββατο «για να αποφευχθούν μολύνσεις που συνδέονται με τη συγκέντρωση επισκεπτών», αναφέρει το μουσείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Φωτογραφία από την Ουχάν AP

 

Παραθεριστικές περιοχές θα μετατραπούν σε ζώνες καραντίνας

Το Χονγκ Κονγκ μετέτρεψε δύο κατασκηνώσεις διακοπών σε ζώνες καραντίνας για όσους υπάρχουν υποψίες ότι έχουν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η ημιαυτόνομη αυτή περιοχή και μεγάλο διεθνές οικονομικό κέντρο έχει κηρύξει «αυξημένο συναγερμό», έπειτα από την εμφάνιση κρουσμάτων του ιού αυτού, που έως τώρα έχει προκαλέσει τον θάνατο σε 17 ανθρώπους.

Οι δύο αυτές κατασκηνώσεις ήδη είχαν χρησιμοποιηθεί ως ζώνες καραντίνας και κατά την έξαρση της επιδημίας του σοβαρού οξέως αναπνευστικού συνδρόμου SARS, που πριν από 17 χρόνια είχε κοστίσει τη ζωή σε 299 ανθρώπους στο Χονγκ Κονγκ.

Μέχρι στιγμής στην πόλη έχουν καταγραφεί δύο κρούσματα από τον νέο κοροναϊό. Οι νοσήσαντες είχαν επιστρέψει μόλις από την πόλη Ουχάν, στην κεντροανατολική Κίνα, όπου εκδηλώθηκε η επιδημία και έχουν τεθεί σε απομόνωση εντός του νοσοκομείου.

Ειδικό νοσοκομείο κατασκευτάζει η Ουχάν

Η κινεζική πόλη Ουχάν, επίκεντρο του ξεσπάσματος ενός νέου κοροναϊού, θα κατασκευάσει ένα νοσοκομείο ειδικά για τη νοσηλεία ασθενών από τον ιό, το οποίο σκοπεύει να ολοκληρώσει εντός έξι ημερών, ανέφερε η κρατική Beijing News, επικαλούμενη ανώνυμη πηγή της κατασκευαστικής εταιρίας που θα αναλάβει το έργο.

Τουρίστες φορούν προστατευτικές μάσκες προσώπου κατά μήκος της προκυμαίας του Χονγκ Κονγκ, την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 AP

 

Ντουμπάι: Από θερμικές κάμερες θα περνούν οι επιβάτες απευθείας πτήσεων από την Κίνα

Οι επιβάτες που προέρχονται από την Κίνα, όπου η επιδημία ενός μυστηριώδους κοροναϊού έπληξε εκατοντάδες ανθρώπους, θα περνούν από θερμικές κάμερες κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα σημαντικότερα στον κόσμο, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η επιδημία, που έχει μολύνει περισσότερους από 600 ανθρώπους από τον Δεκέμβριο και έχει προκαλέσει 17 θανάτους στην Κίνα, επεκτάθηκε και σε άλλες χώρες: στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Νότια Κορέα, την Ταϊλάνδη, την Ταϊβάν, το Χονγκ Κονγκ, την Ιαπωνία.

Το αεροδρόμιο του Ντουμπάι ανέφερε στο τουίτερ πως ετοιμάζεται να υποδεχθεί «χιλιάδες» Κινέζους ταξιδιώτες για το κινεζικό Νέο Έτος, που γιορτάζεται φέτος στις 25 Ιανουαρίου.

«Όλοι οι επιβάτες που φθάνουν με απευθείας πτήσεις από την Κίνα πρέπει να υποβάλλονται σε θερμικό έλεγχο κατά την άφιξή τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του αεροδρομίου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η απόφαση αυτή ελήφθη «σε πλήρη συμμόρφωση με την κατευθυντήρια οδηγία που εξέδωσε πρόσφατα η Γενική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στη βάση οδηγιών του υπουργείου Υγείας».

«Ο έλεγχος θα πραγματοποιείται στις πύλες (άφιξης)» από ιατρικές ομάδες, προστίθεται.

Και άλλα διεθνή αεροδρόμια έχουν λάβει παρόμοια μέτρα, θέτοντας στο στόχαστρο κυρίως επιβάτες προερχόμενους από την Ουχάν, επίκεντρο της επιδημίας, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Ρωσία, στην Αυστραλία, στο Νεπάλ, στη Σιγκαπούρη, στη Μαλαισία, στο Βιετνάμ, στο Μπανγκλαντές, στην Ινδία και στην Ταϊλάνδη.

Οι Κινέζοι αποτελούν ένα σημαντικό τμήμα του τουρισμού στο Ντουμπάι, με περισσότερα από 3,6 εκατομμύρια επιβάτες να έχουν περάσει από το αεροδρόμιο του εμιράτου το 2019.

Την ίδια ώρα, το διεθνές αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι, που είναι η βάση της αεροπορικής εταιρίας Etihad Airways, ανακοίνωσε ότι θα ελέγχει τους επιβάτες που φθάνουν από την Κίνα.

«Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι έχει αρχίσει διαδικασία ελέγχου για τους επιβάτες που φθάνουν από την Κίνα στην προσπάθεια να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια όλων των ταξιδιωτών μας», ανέφερε στο τουίτερ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα