Ο διαβήτης έχει πλέον το δικό του σημείο αναφοράς στο κέντρο της Αθήνας

Ο διαβήτης έχει πλέον το δικό του σημείο αναφοράς στο κέντρο της Αθήνας

Το ολοκαίνουργιο κέντρο εκπαίδευσης DIABETES.SHOP της Medtronic, που βρίσκεται στο ισόγειο του Πύργου Αθηνών, προσφέρει εμπεριστατωμένη ενημέρωση και εύχρηστες λύσεις υψηλής τεχνολογίας στους 1.000.000 ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 και 2 που βρίσκονται στη χώρα.

“Είμαστε μαζί σε αυτό το ταξίδι”. Η συγκεκριμένη επιγραφή, που δεσπόζει τόσο στη μεγάλη βιτρίνα όσο και στο ντιζάιν εσωτερικό (με τις καθαρές αρχιτεκτονικές γραμμές και την έμφαση στο φυσικό φως) του ολοκαίνουργιου -και εύκολα προσβάσιμου- Medtronic DIABETES.SHOP στον Πύργο Αθηνών, κρύβει μέσα σε έξι μόλις λέξεις όλη την ουσία της συγκεκριμένης καινοτόμας προσπάθειας. Γιατί το να πάσχεις από διαβήτη, οποιαδήποτε τύπου, είναι ένα ταξίδι ζωής. Ένα ταξίδι στο οποίο, κακά τα ψέματα, υπάρχουν πολλές φορές που αισθάνεσαι μόνος. Ενίοτε αβοήθητος. Ακόμη και δαχτυλοδεικτούμενος, όπως μπορούν να επιβεβαιώσουν -μεταξύ άλλων- αρκετοί γονείς παιδιών με διαβήτη που τα βλέπουν με αγωνία να μην μπορούν να απολαύσουν τις μικρές χαρές της ζωής ανενόχλητα.

Απελευθερωμένα δηλαδή από το βάρος των ενέσεων και των συνεχών μετρήσεων. Και, πάνω από όλα, απαλλαγμένα από το ψυχολογικό βάρος των προκαταλήψεων (και τον συνεχή βομβαρδισμό από λανθασμένες πληροφορίες) γύρω από μια ασθένεια από την οποία πάσχουν αυτή τη στιγμή πάνω από 1.000.000 άτομα στην Ελλάδα. Και εδώ ακριβώς είναι που μπαίνει στην εξίσωση και έρχεται να κάνει τη διαφορά το καινοτόμο κέντρο εκπαίδευσης DIABETES.SHOP της Medtronic, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες υπηρεσιών και λύσεων ιατρικής τεχνολογίας παγκοσμίως, που αγωνίζεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι διαχειρίζονται το διαβήτη, διευρύνοντας την πρόσβαση, ολοκληρώνοντας τη φροντίδα και βελτιώνοντας τα αποτελέσματα έτσι ώστε οι ασθενείς να μπορούν να απολαμβάνουν περισσότερη ελευθερία και καλύτερη υγεία.

Πρόκειται για ένα όραμα χρόνων που έγινε επιτέλους πραγματικότητα. Ένας άνετος και φιλόξενος πολυχρηστικός πολυχώρος (σ.σ. το εσωτερικό του διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες και το κοινό που φιλοξενείται) που δεν θυμίζει σε τίποτα κάτι ψυχρό και αποστειρωμένα ‘ιατρικό’. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ζεστή αγκαλιά για τους ασθενείς (αλλά και γενικότερα τους συντρόφους, τους συγγενείς και τους φίλους τους) που έχουν την ευκαιρία να το χρησιμοποιήσουν από το για να πάρουν εμπεριστατωμένες απαντήσεις για μια σειρά βασικών ερωτημάτων σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις / λύσεις γύρω από την ασθένεια έως το να λάβουν χώρα σε μια μεγάλη γκάμα δράσεων. Συγκεκριμένα στο Medtronic DIABETES.SHOP, τα επίσημα εγκαίνια του οποίου λαμβάνουν χώρα την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 στις 19:00, παρέχονται -μεταξύ άλλων εκπαιδευτικά σεμινάρια, τόσο στους ανθρώπους που έχουν διαβήτη αλλά και σε επαγγελματίες υγείας, με στόχο την αύξηση της γνώσης στη χρήση των νέων τεχνολογιών και την καλύτερη συμμόρφωση, εκπαίδευση στη χρήση των νεότερων θεραπειών της Medtronic Diabetes και εκπαίδευση και χρήση του Λογισμικού Διαχείρισης Θεραπείας CareLink®.

Με απλά λόγια, στο DIABETES.SHOP της Medtronic έρχεσαι για να μάθεις το κάτι περισσότερο, σε ένα ασφαλές περιβάλλον που θα σε βοηθήσει να συνειδητοποιήσεις ότι η γνώση είναι όχι μόνο δύναμη αλλά και ο δρόμος προς μια καλύτερη ποιότητα ζωής μέσα από καινοτόμες τεχνολογίες όπως π.χ. η χρήση της αντλίας συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης (μια μικρή ηλεκτρονική συσκευή, στο μέγεθος ενός κινητού τηλεφώνου που μπορεί εύκολα να φορεθεί στη ζώνη, σε μια τσέπη ή ακόμα και να στερεωθεί στο στηθόδεσμο) και το σύστημα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης αίματος. Εδώ κάθε ασθενής μαθαίνει τι επιλογές του είναι πλέον διαθέσιμες και, στη συνέχεια, αφού έχει όλα τα στοιχεία, μπορεί να αποφασίσει τι είναι αυτό που του ταιριάζει περισσότερο. Είπαμε, αυτό είναι ένα ταξίδι στο οποίο είμαστε όλοι μαζί.

Info: Medtronic DIABETES.SHOP – ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Πύργος Αθηνών, Αμπελόκηποι, Λ. Μεσογείων 2-4 Ισόγειο, Κτίριο Β, τηλ. 210 01 01 200 www.diabetes-shop.gr, www.medtronic-diabetes.gr.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Δευτέρα-Παρασκευή 09:00 -19:00

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα