ΠΟΥ προς ταξιδιώτες:”Τα μάτια σας δεκατέσσερα” λόγω έξαρσης κρουσμάτων

ΠΟΥ προς ταξιδιώτες:”Τα μάτια σας δεκατέσσερα” λόγω έξαρσης κρουσμάτων
Αεροδρόμιο LaGuardia. AP

Καμπανάκι χτυπά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε όσους ταξιδεύουν.Τους προειδοποιεί οτι σε κάποιες χώρες υπάρχει έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού και τους καλεί να λάβουν όλα τα μέτρα προστασίας.

Νέα προειδοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προς όσους ταξιδεύουν αναφορικά με τον κορονοϊό. Συνιστά να φορούν προστατευτικές μάσκες στα αεροπλάνα και να ενημερώνονται διαρκώς, καθώς υπάρχει ξανά έξαρση κρουσμάτων νέου κορονοϊού σε ορισμένες χώρες, το οποίο οδηγεί τις αρχές στην επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων σε διάφορα μέρη, όπως συμβαίνει στην Αυστραλία.

Η εκπρόσωπος του ΠΟΥ Μάργκαρετ Χάρις κάλεσε τον κόσμο να μην βρεθεί προ εκπλήξεων από την επανεμφάνιση τοπικών επιδημιών Covid-19 και τα μέτρα καραντίνας που λαμβάνονται, λέγοντας: “Αν υπάρχει οπουδήποτε, υπάρχει παντού και οι άνθρωποι που ταξιδεύουν πρέπει να το κατανοήσουν αυτό”.

“Ο ιός αυτός είναι ευρέως διαδεδομένος και οι άνθρωποι πρέπει να το λαμβάνουν αυτό πάρα πολύ σοβαρά υπόψη τους”, πρόσθεσε.

Στο μεταξύ οι ταξιδιώτες θα πρέπει “να θυμούνται ότι τα πράγματα θα αλλάξουν ή μπορεί να αλλάξουν πολύ”, σημείωσε η Χάρις σε ενημέρωση των δημοσιογράφων από την έδρα του ΠΟΥ στη Γενεύη.

“Βλέπουμε πολλές ανοδικές τάσεις, πολλές αλλαγές σε διάφορες χώρες, χώρες που είχαν επιτυχώς αναστείλει την πρώτη μετάδοση τώρα βλέπουν μια δεύτερη ανοδική τάση”, πρόσθεσε, αναφερόμενη στην Αυστραλία και το Χονγκ Κονγκ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα