Ένας εντυπωσιακός αγώνας έγινε στο Σίλβερστουν, στα πλαίσια του δέκατου γύρου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, μόνο που το ενδιαφέρον δεν ήταν αντίστοιχα μεγάλο και για την πρώτη θέση, καθώς ο Λιούις Χάμιλτον είδε ξανά πρώτος την καρό σημαία στο γκραν πρι της πατρίδας του, όπου έφτασε τις έξι νίκες.

Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes πέρασε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των πιτ στοπ τον team mate του στη Mercedes, Βαλτέρι Μπότας, κράτησε με άνεση την πρωτοπορία του αγώνα μέχρι το τέλος, για να φτάσει στην έκτη του νίκη στο βρατανικό γκραν πρι, που είναι το απόλυτο ρεκόρ. Ο πεντάκις παγκόσμιος πρωταθλητής άφησε πίσω του στη σχετική λίστα τους Τζιμ Κλαρκ και Αλέν Προστ.

Ο Μπότας έδειχνε ικανός να κρατήσει τον Χάμιλτον πίσω του και έτσι έγινε μέχρι το αυτοκίνητο ασφαλείας, που μπήκε στην πίστα για ένα ατύχημα με πρωταγωνιστή του Τζοβινάτσι. Σε εκείνο το σημείο ο Βρετανός έβαλε σκληρή γόμα και εκεί ήταν που τελείωσε ουσιαστικά την υπόθεση νίκη. Ο Φινλανδός «βολεύτηκε» με τη δεύτερη θέση και τον συν έναν βαθμό που έδινε ο ταχύτερος γύρος. Αυτό που έμελλε να ξεκαθαρίσει, είναι η τρίτη θέση στο βάθρο.

Πίσω από τα δύο ασημί μονοθέσια είχαμε μεγάλες μάχες, με τον Μαξ Φερστάπεν και τον Σεμπάστιαν Φέτελ να γίνονται πρωταγωνιστές σε ακόμη μια σύγκρουση, η οποία έβγαλε για ακόμη μια φορά ζημιωμένο τον Γερμανό. Ο οδηγός της Ferrari έχασε τα φρένα και έπεσε πάνω στον Ολλανδό, με τους δύο να βγαίνουν εκτός πίστας, αλλά να συνεχίζουν τον αγώνα.

O Φέτελ μπήκε για αλλαγή ελαστικών και αλλαγή εμπρός πτέρυγας και έπεσε πολύ πίσω στην κατάταξη και εκτός βαθμών, ενώ πήρε και ποινή 10 δευτερολέπτων. Όσο για τον Φερστάπεν, έπεσε πέμπτος και δεν κατάφερε να διεκδικήσει ακόμη ένα βάθρο στη σεζόν, αμέσως μετά τη νίκη του στην Αυστρία.

Τελικά, η τρίτη θέση πήγε στον Σαρλ Λεκλέρκ, ο οποίος έδωσε μάχες και με τις δύο Red Bull, έχοντας ήδη περάσει τους «ταύρους» νωρίτερα, όπως και τον team mate του, ενώ ο Πιέρ Γκασλί τερμάτισε πέμπτος.

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν ο Κάρλος Σάινθ τζούνιορ με McLaren, ο Ντανιέλ Ρικιάρντο με Renault, ο Κίμι Ραϊκόνεν με Alfa Romeo, ο Ντανιίλ Κβιατ με Toro Rosso και ο Νίκο Χούλκενμπεργκ με το έτερο μονοθέσιο της Renault.

Ο επόμενος αγώνας για το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 θα γίνει στο Χόκενχαϊμ, στις 28 Ιουλίου.

Η τελική κατάταξη του αγώνα:

Για τη βαθμολογία των οδηγών πατήστε εδώ.

Για τη βαθμολογία των κατασκευαστών πατήστε εδώ.