Αν είστε από εκείνους που ψάχνετε αφορμές για να πραγματοποιείτε μικρές αποδράσεις από την καθημερινότητα -και ιδίως τώρα που ο καιρός έχει φτιάξει για τα καλά- σας έχουμε εφτά γευστικές εμπειρίες που θα σας βάλουν στο αυτοκίνητο και θα σας κάνουν να οδηγήσετε έως και 50′ μακριά από το κέντρο της πόλης. Με κυρίαρχη τη θάλασσα να λειτουργεί ως φυσικό σκηνικό –για τις περισσότερες τουλάχιστον– απόλυτοι πρωταγωνιστές των τραπεζιών τους πιάτα με βάση το φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά, που συνοδεύονται ιδανικά με ένα (ή και περισσότερα) καραφάκι ούζου. «Φορτώστε», λοιπόν, την παρέα στο αυτοκίνητο και απολαύστε μια άκρως γευστική εμπειρία κάποια χιλιόμετρα μακριά από το κλεινόν άστυ.

Κάβος, Ίσθμια

kavos1_edited Μια μοναδική γευστική εμπειρία σας περιμένει σε απόσταση 45-50′ με το αυτοκίνητο από την Αθήνα στα Ίσθμια Κορίνθου. Αν και για τους περισσότερους η περιοχή θεωρείται πέρασμα, αξίζει να πραγματοποιήσετε το ταξίδι μέχρι εκεί μόνο και μόνο για να καθίσετε σε κάποιο από τα τραπέζια της ξακουστής ψαροταβέρνας Κάβος, που λειτουργεί από το 1964 –σήμερα στα ηνία της οικογενεικής ταβέρνας βρίσκεται η τρίτη γενιά ιδιοκτητών. Σε μια απλή και λιτή βεράντα ακριβώς πάνω από τη θάλασσα μια μεγάλη ποικιλία θαλασσινών πιάτων και μεζέδων με βάση τις εποχιακές πρώτες ύλες βάζει σε γευστικό πειρασμό. Χειροποίητη ταραμοσαλάτα, φρεσκομαριναρισμένος γαύρος, μακαρονάδα με οστρακοειδή από τις προτάσεις που σίγουρα θα συμπεριληφθούν στις αγαπημένες σας.

Πληροφορίες

Κάβος– Ισθμιας, τηλ. 27410 37906, kavos1964.gr, fb page: Κάβος

Ουζερί ο Κάκιας, Σαλαμίνα

kakias2 «Στου Κάκια για φρέσκο ψάρι και θαλασσινά» θα ακούσετε τους ντόπιους της Σαλαμανίας να λένε αλλά και να συστήνουν στους εκδρομείς της περιοχής, για μεζεδοκατάσταση με ουζάκι και γευστικά πιατάκια μπροστά στη θάλασσα. Το Ουζερί του Κάκια, λοιπόν, στην παραλία της Σαλαμίνας αποτελεί ιδανική αφορμή για να μπείτε στο αυτοκίνητο και να κατευθυνθείτε 50′ μακριά από το κέντρο της Αθήνας. Το φρέσκο ψάρι και οι παραδοσιακοί, θαλασσινοί μεζέδες πρωταγωνιστούν στο οικείο περιβάλλον του, με το παρεΐστικο κλίμα να σας κάνει να το μετατρέψετε σε στέκι από την πρώτη κιόλας φορά που θα βρεθείτε σε αυτό. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το ριζότο σουπιάς, Στα συν η ενημερωμένη γκάμα σε ετικέτες ούζου, οι οποίες αγγίζουν περίπου τις 50!

Πληροφορίες

Ακτή Καραϊσκάκη 38, Σαλαμίνα, τηλ. 210 4655821, www.kakias.gr, fb page: Ouzeri O Kakias

Ανεμοκοίτη του Ταρσανά, Λαύριο

anemokoiti Από τις πιο εναλλακτικές ψαροταβέρνες του λεκανοπεδίου. Λιτή και απέριττη εκ πρώτης όψης δεν θα σας γεμίσει το μάτι, ωστόσο μόλις δοκιμάσετε τα πιάτα του γλείφετε και τα δάχτυλά σας. Ροκ ατμόσφαιρα και καλτ αισθητική (πολύ μακριά από την πεπατημένη μιας συνηθισμένης ψαροταβέρνας), θέα θάλασσα, νόστιμα ψάρια, θαλασσινά και οστρακοειδή πάντα φρέσκα και καλομαγειρεμένα με μεράκι από τον ιδιοκτήτη, σερβίρονται λαχταριστά και σε μεγάλες μερίδες. Συνοδεύονται ιδανικά με κρασί και τσικούδιά. Κατάλογος δεν υπάρχει καθώς το μενού βασίζεται σε εποχιακές πρώτες ύλες

Πληροφορίες

Αισωπαιδίων (κόλπος Θορικού), Λαύριο