Ένα από τα πιο αγαπημένα ethnic φαγάδικα στην πόλη βρίσκεται στο Μοναστηράκι και πιο συγκεκριμένα πάνω στην Ερμού, λίγο μετά την πλατεία Αβησσυνίας.

Ο λόγος για το Mirch, που θα σε συστήσει με τον πιο νόστιμο και αυθεντικό τρόπο στη street food φιλοσοφία της ινδικής κουζίνας.

Στο Mirch δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των πρώτων υλών, οι οποίες καταφτάνουν στην καρδιά της Αθήνας από όλες τις γωνιές της Νοτιοανατολικής Ασίας. Το πιστό του κοινό το επιλέγει σταθερά για τη μεγάλη ποικιλία σε γευστικές προτάσεις, το φιλικό service, τη value for money φιλοσοφία και τις οικονομικές τιμές, στοιχεία που το καθιστούν κορυφαίο στην κατηγορία του.

Με το που περάσεις την πόρτα του, τα μεθυστικά αρώματα των μπαχαρικών θα σου «σπάσουν» τη μύτη και θα σε ταξιδέψουν μακριά…

Εδώ θα δοκιμάσεις ένα σουβλάκι διαφορετικό από αυτά που έχεις συνηθίσει. Το ελαφρώς πικάντικο και πεντανόστιμο «σουβλάκι» της ινδικής κουζίνας αποτελείται από κομμάτια κοτόπουλου Tikka και λαχανικά που είναι τυλιγμένα σε μια μεγάλη, φρεσκοψημένη πίτα ναν. Μια μπουκιά θα είναι αρκετή για να σε πείσει να το κατατάξεις στα αγαπημένα σου.

Εξίσου νόστιμες και δελεαστικές επιλογές είναι το Chicken Korma (κομματάκια από κοτόπουλο μαγειρεμένα με κρέμα γάλακτος, γάλα καρύδας και κάσιους), το Chicken Tikka Masala (κομματάκια από κοτόπουλο Tikka, μαγειρεμένα με φρέσκια σάλτσα ντομάτας, κρέμα και μπαχαρικά) και το Chicken Malai Tikka (στήθος από κοτόπουλο μαριναρισμένο σε κρέμα γάλακτος με τζίντζερ, κάρδαμο και πράσινο τσίλι, συνοδεία σος μέντας).

Όλα ετοιμάζονται επιτόπου μπροστά στα μάτια σου, στην ανοιχτή κουζίνα. Το καλύτερο συνοδευτικό για το φαγητό σου είναι μια από τις μπύρες, οι οποίες φιλοξενούνται σε μια μεγάλη γυάλινη προθήκη.

Στο Mirch θα έρθεις για take away ή για ένα γρήγορο, γευστικό break στο μικρό χώρο του ορόφου. Αν μένεις ή εργάζεσαι σχετικά κοντά στο κέντρο της πόλης, μπορείς να εκμεταλλευτείς την υπηρεσία delivery που διαθέτει.

Πληροφορίες

Ερμού 109, Μοναστηράκι

Τηλ. 210 3239759

mirch.gr

Fb page: Mirch