Οικεία ατμόσφαιρα και οικογενειακό κλίμα, σε συνδυασμό με τις εκλετές, ελληνικές, γεύσεις μαγειρεμένες με περισσό μεράκι και αγάπη, συγκαταλέγονται στα όσα θα σας κάνουν να επιλέξετε τις επτά προτάσεις που ακολουθούν για μια γευστική έξοδο του Σαββατοκύριακου που θα σας μείνει αξέχαστη.

Από το Παλαιό Φάληρο μέχρι την Κηφισιά και από τη Ροδόπολη έως τη Νέα Σμύρνη, ακολουθούν ταβέρνες- σταθέρες αξίες στις επιλογές των καλοφαγάδων και εκείνων που γνωρίζουν ότι στα απλά και τίμια φαγητά κρύβεται όλη η νοστιμιά.

Παλιά Φάβα

Οικογενειακό ταβερνάκι κρυμμένο στα στενάκια μεταξύ Παλαιού Φαλήρου και Νέας Σμύρνης, με την κυρία Ντίνα στην κουζίνα της Παλιάς Φάβας (Αχαίων 38, Π. Φάληρο) να μαγειρεύει νόστιμες λιχουδιές, όπως εκείνες που θα έφτιαχνε και στο σπίτι της.

Με πραγματική αγάπη και περισσό μεράκι γι αυτό που κάνει, η κυρία Ντίνα γεμίζει τις κατσαρόλες της καθημερινά με διαφορετικά μαγειρευτά, βασισμένα πάντα στις φρέσκες πρώτες ύλες. Κότσι με ρύζι, λαχανικά και φρέσκες τηγανητές πατάτες, ιμάμ, παστίτσιο, αρνάκι εναλλάσσονται στις προτάσεις του καταλόγου. Στις σταθερές αξίες τα κρεατικά της ώρας και τα πιάτα με θαλασσινά.

Μυρτιά

Μία από τις πιο δημοφιλείς και αγαπημένες στάσεις των κατοίκων της Νέας Σμύρνης (και όχι μόνο) για οικονομική και ποιοτική κρεατοφαγία. Η Μυρτιά (Αϊδινίου 55) είναι γνωστή κυρίως για τις γενναίες μερίδες, τα ζουμερά και σωστά ψημένα κρέατα και την οικογενειακή ατμόσφαιρα. Στο τέλος θα σας κεράσουν γενναίες μερίδες με μικρούς λουκουμάδες σε μπουκίτσες πραγματική κόλαση! Με μέλι ή σοκολάτα, ή και τα δύο αν είστε μεγάλη παρέα!

Ροζαλία- Βαλτετσίου

Συνώνυμη με τον πεζόδρομο της Βαλτετσίου (νο 54) στα Εξάρχεια, η Ροζαλία αποτελεί σταθερή αξία για τους λάτρεις του κέντρου από το 1978. Η παραδοσιακή ταβέρνα με την φημισμένη της αυλή (με ανοιγοκλειόμενη οροφή αναλόγως τον καιρό), φέρνει τα ορεκτικά σε δίσκο για να διαλέξετε εκείνα της αρεσκείας σας. Μεγάλη ποικιλία σε κρεατικά και μαγειρευτά.

Το Βραστό

Οφείλει την ονομασία του στην κλασική και διαχρονική κρεατόσουπα με μοσχαρίσιο κρέας από ελιά και κότσι, καρότα και σέληνο σε ζωμό κονσομέ, για την οποία και φημίζεται. Το Βραστό, στο Χαλάνδρι (Ροδοδάφνης και Ρόδων 3, Πολύδροσο,), λειτουργεί για περισσότερο από 40 χρόνια σερβίροντας σπιτικές γεύσεις της ελληνικής, κουζίνας, ξυπνώντας μνήμες από τα παλιά.

Η Βλάχικη Γλάστρα- Γούλας

Μια ιστορική, οικογενειακή ταβέρνα που θα σας φέρει μέχρι την Ροδόπολη (Κολοκοτρώνη 14). Μετρώντας περισσότερα από 40 χρόνια λειτουργίας, φημίζεται για την οικεία ατμόσφαιρα και τις σπιτικές γεύσεις που σερβίρει, πλέον, στους θαμώνες της.

Τα νοστιμότατα παϊδάκια, οι ολόφρεσκες τηγανητές πατάτες κομμένες στο χέρι και φυσικά η φημισμένη γάστρα της στα όσα την έχουν καθιερώσει στις επιλογές του κοινού για ένα γεύμα μακριά από την βουή της πόλης (κυρίως) το Σαββατοκύριακο.

Σαλματάνης

Από τα πιο ιστορικά εστιατόρια- μεζεδοπωλεία, όχι μόνο της Κηφισιάς (Συγγρού 12), αλλά ολόκληρης της Αττικής, καθώς έχει κλείσει ήδη έναν αιώνα λειτουργίας. Ατμόσφαιρα θαλπωρής, φιλικό περιβάλλον, νόστιμα μαγειρευτά και ζουμερά κρεατικά της ώρας. Το χειμώνα σερβίρει τις γευστικές προτάσεις του δίπλα στο τζάκι, ενώ το καλοκαίρι στρώνει τραπέζια στην υπέροχη αυλή του.

Το Τζάκι

Κλασική χασαποταβέρνα που λειτουργεί από το 1975 στην κεντρική πλατεία του Πολυδενδρίου. Το Τζάκι τιμά αποκλειστικά την ελληνική κρεατοφαγία και φημίζεται για τις μερίδες τεραστίων διαστάσεων, τις οποίες δεν τσιγκουνεύεται καθόλου!

Τεράστια σπαλομπριζόλα, νοστιμότατα παϊδάκια, φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες και ψωμάκι στα κάρβουνα να γλείφετε και τα δάχτυλά σας. Αν το επισκεφτείτε σαββατοκύριακο, κάντε κράτηση γιατί στην κυριολεξία γίνεται χαμός.