Η γαστρονομική ταυτότητα του Νέου Ψυχικού τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον, με προτάσεις που απευθόνονται σε όλους.

Παραδοσιακά μαγειρεία και μεζεδοπωλεία με θαλασσινές λιχουδιές συνυπάρχουν με ιταλικά εστιατόρια, μοντέρνα μπεργκεράδικα και «ναούς» της σύγχρονης κρεατοφαγίας.

Πιπεριά

Μοντέρνα ταβέρνα με φιλικό περιβάλλον και παρεΐστικη ατμόσφαιρα στο Ψυχικό (Άγγελου Σικελιανού 8) που αναδεικνύεται σε προορισμό όσων επιθυμούν να δοκιμάσουν πιάτα με… προσωπικότητα και θαλασσινή… αύρα, που ανταποκρίνονται πλήρως στην value for money φιλοσοφία που επιτάσσουν οι καιροί.

Με μια δυναμική πορεία στο χρόνο, η Πιπεριά κατάφερε να εδραιωθεί και να καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού για τα πιάτα που μυρίζουν Αιγαίο, έχουν ταμπεραμέντο Μεσογειακό και χαρακτηρίζονται για τις επιρροές από την Άπω Ανατολή.

Burger Joint

Τα ζουμερά χειροποίητα burgers του (τα μπιφτέκια είναι από φρέσκο μοσχαρίσιο κρέας Black Angus, δικής τους εισαγωγής από Αμερική και Αυστραλία και ψήνονται medium-well, ώστε να είναι σούπερ απολαυστικά) με χειροποίητο ψωμί και φρέσκα λαχανικά έχουν κάνει φανατικό του είδους όποιον τα δοκιμάσει. Ο λόγος για το Burger Joint, που εισήγαγε με μεγάλη επιτυχία τη φιλοσοφία του αμερικάνικου burger στις συνήθειες των κατοίκων τόσο της Γλυφάδας, όσο και του Ψυχικού (Σολωμού 4).

Ο Τάκης

Αν δεν γνωρίζετε το συγκεκριμένο μαγειρείο στο Νέο Ψυχικό (Αδριανείου 35), τότε το μάτι σας σίγουρα δεν θα το πιάσει, καθώς η εξωτερική του όψη μοιάζει πολύ με σπίτι. Από τα πρώτα μαγειρεία που λειτούργησαν στην περιοχή, από το 1979, φημίζεται για τις εξαιρετικές σούπες που θυμίζουν εκείνες της μαμάς –κρεατόσουπα, κοτόσουπα και λαχανικών– τα σπιτικά μαγειρευτά αλλά και τις οικονομικές τιμές του. Όταν ο καιρός ανοίγει στρώνει τραπέζια στη μικρή αυλή του.

Parlo

Casual, ιταλικό εστιατόριο παραδομένο στο πράσινο, σε έναν από τους πιο καθιερωμένους γαστρονομικούς προορισμούς στο Νέο Ψυχικό, το δρόμο της Αδριανείου. Αδιαμφισβήτητοι πρωταγωνιστές εδώ δεν είναι άλλοι από την εξαιρετική πίτσα του –περίπου δέκα διαφορετικές προτάσεις σε πίτσα βάζουν σε πειρασμό, με συνδυασμούς και γεύσεις που προκαλούν έκπληξη στον ουρανίσκο– και τα ζυμαρικά, που το καθιστούν σε καθιερωμένο σημείο αναφοράς για εκείνους που επιθυμούν να δοκιμάσουν νόστιμα πιάτα με εκλεκτές πρώτες ύλες.

Wolves of Kitchen

Ολοκληρωμένη πρόταση κρεατοφαγίας επιπέδου στο Νέο Ψυχικό (Δημητρίου Βασιλείου 16). Ακολουθώντας ακριβώς την ίδια φιλοσοφία με το ομώνυμο εστιατόριο της Μυκόνου, ο σεφ Άλσι Σινανάι συστήνει στην traditional meat cuisine που διακρίνεται για την κορυφαία πρώτη ύλη από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σπάνιες κοπές (όπως flap steak, flank steak, inside skirt, tri-tip steak) και δημιουργικά πιάτα χωρίς φανφάρες και υπερβολές, αλλά και εξαιρετικά συνοδευτικά θα σας δελεάσουν να τα δοκιμάσετε.