Αν είσαι άνω των 18 ετών και διαθέτεις μοναδικές «πτητικές» ικανότητες, πάρε μέρος στην 5η διοργάνωση του Red Bull Paper Wings, του μεγαλύτερου πρωταθλήματος σαϊτομαχίας στον κόσμο.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα κομμάτι χαρτί Α4, δημιουργικότητα και να ξέρεις βασικούς κανόνες αεροναυπηγικής που θα σε βοηθήσουν να κατασκευάσεις και να πετάξεις το χάρτινο αεροπλάνο που θα σε φέρει στον μεγάλο τελικό της Αυστρίας.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε τρεις κατηγορίες: απόσταση, διάρκεια πτήσης και αεροβατικά.

Για τις δύο πρώτες κατηγορίες μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή on spot στους προκριματικούς! Μπορείς επίσης να κάνεις προεγγραφή στο redbullpaperwings.com ή κατεβάζοντας την εφαρμογή Red Bull Paper Wings από το App Store ή το Google Play Store.

Για την τρίτη κατηγορία των αεροβατικών η οποία φέτος πραγματοποιείται αποκλειστικά online, καλείσαι να ανεβάσεις ένα μικρό video έως 60” με το πέταγμα της σαΐτας σου στο Instagram μέχρι τις 3 Απριλίου 2019 κάνοντας:

  • Mention τη σελίδα του @redbull
  • Tag την τοποθεσία σου με το location feature του Instagram
  • Hashtag το #REDBULLPAPERWINGS

Μάθε περισσότερα για όλους του κανόνες εδώ.

Μην ξεχνάς ότι μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή και στις τρεις κατηγορίες, αλλά μπορείς να προκριθείς μόνο σε μία από αυτές.

Η διοργάνωση Red Bull Paper Wings 2019 περιλαμβάνει τρεις διαγωνιστικές φάσεις: τον προκριματικό γύρο, που θα πραγματοποιηθεί σε τοπικό επίπεδο σε Πανεπιστήμια, Πολυτεχνεία και Σχολές στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο και Χανιά και θα αναδείξει τους τρεις καλύτερους κάθε κατηγορίας ανά διαγωνισμό, οι οποίοι θα διαγωνιστούν στον εθνικό τελικό στην Αθήνα στις 13 Απριλίου για να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για το μοναδικό μουσείο αεροπλάνων Hangar-7 στο Σάλτσμπουργκ, όπου στα μέσα Μαΐου θα διεξαχθεί ο Παγκόσμιος Τελικός με διαγωνιζόμενους από 83 χώρες!

Ακολουθούν τα σημεία, οι ημερομηνίες και οι ώρες που θα διεξαχθούν οι προκριματικοί αγώνες:

Αθήνα

  • Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο – 19/3, 11:00 (+Workshop)
  • ΑΚΤΟ & Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών – 20/3, 12:00
  • Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών/Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού – 21/3, 12:00
  • Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής / ΤΕΙ Πειραιά – 2/4, 12:00

Θεσσαλονίκη

  • Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ – 22/3, 11:00 (+workshop)

Πάτρα

  • Πανεπιστήμιο Πατρών-Φοιτητική Εστία, 15/3, 11:00 (+workshop)

Ηράκλειο

  • Πανεπιστήμιο Κρήτης – 14/3, 12:00

Χανιά

  • Πολυτεχνείο Κρήτης – 13/3, 12:00

Ταυτόχρονα με τους προκριματικούς της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, θα γίνουν workshops στα οποία θα μάθεις τα basics της αεροναυπηγικής για να φτιάξεις την σαΐτα που θα σε φτάσει στο Hangar-7 της Αυστρίας.

Μέσω της εφαρμογής Red Bull Paper Wings, θα έχεις τη δυνατότητα, μέσω augmented reality, να δεις πως κατασκευάζονται διαφορετικού τύπου σαΐτες και να μάθεις πώς να υπολογίζεις την απόσταση και τη διάρκεια πτήσης κατά τη διάρκεια της προπόνησης σου.

Η εφαρμογή περιλαμβάνει επίσης: τοπικά events, δυνατότητα για sign-up, φανταστικά παιχνίδια και πολλά ακόμα καλούδια.

Εάν είσαι και εσύ ανάμεσα στους αυτοδίδακτους πιλότους που πιστεύουν ότι μπορούν να συναγωνιστούν τον Αρμένιο Karen Hambardzumyan που κατέχει το μεγαλύτερο χρόνο πτήσης με 14,36 δευτερόλεπτα, τον Βούλγαρο Veselin Ivanov, κάτοχο του τίτλου στην απόσταση μιας πτήσης με 53,22 μέτρα και τον Λιβανέζο Avedis Tchamitchian που πήρε από και από τους 5 κριτές το απόλυτο δεκάρι και συγκέντρωσε 50 βαθμούς στην κατηγορία των αεροβατικών, τότε δήλωσε συμμετοχή στο Red Bull Paper Wings 2019.

Και που ξέρεις, μπορεί να είσαι εσύ ένας από τους τρεις μεγάλους νικητές στον παγκόσμιο τελικό της Αυστρίας, οι οποίοι θα κερδίσουν το μεγάλο βραβείο, μια μοναδική εμπειρία Red Bull Air Race για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο. Μην χάνεις χρόνο, δήλωσε συμμετοχή τώρα!

Περισσότερες πληροφορίες: redbullpaperwings.com.

#paperwings