Ποιος είπε ότι για να βρεθείτε σε ένα υπέροχο νησιωτικό σκηνικό πρέπει να μπείτε σε καράβι; Υπάρχουν κάποια μέρη στην πόλη που φέρνουν αέρα κυκλαδίτικο στην Αθήνα και μας θυμίζουν τις ξένοιαστες μέρες των διακοπών.

Τέσσερα υπέροχα και άκρως καλοκαιρινά μπαράκια, λοιπόν, φέρνουν το καλοκαίρι μέσα στο αστικό τοπίο, κάνοντάς μας να μετράμε αντίστροφα για τις πολυπόθητες καλοκαιρινές, νησιωτικές εξορμήσεις.

Scherzo Summer Lounge

Το πιο καλοκαιρινό σημείο της πρωτεύουσας βρίσκεται στο λόφο του Αγίου Δημητρίου στην Πετρούπολη και ακούει στο όνομα Scherzo. Η μόνη διαφορά σε σχέση με ένα κυκλαδονήσι είναι ότι από εδώ αντικρίζεις την απεραντοσύνη της Αθήνας και όχι του Αιγαίου.

Πλακόστρωτο κυκλαδίτικου στυλ, ασβεστωμένα τοιχάκια, χτιστά καναπεδάκια με γαλάζια μαξιλάρια, ατμοσφαιρικός φωτισμός, δροσιά, χαλαρωτικές μουσικές και όλη η Αθήνα στα… πόδια σας! Τις βραδιές σας στο Scherzo «ντύνουν» μουσικά lounge και jazz ρυθμοί, ενώ δεν λείπουν τα hits της εποχής που ανεβάζουν ακόμα περισσότερο τη διάθεση.

Island Athens Riviera

Lounge μουσικές μέχρι τις 00.00 αλλά και dance parties με mainstream house ακούσματα και επισκέπτες απ’ όλον τον κόσμο, αποτελούν την ιδανική έξοδο όλες τις ημέρες της εβδομάδας μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Το Island, ο εμβληματικός χώρος της Αθηναϊκής Ριβιέρας, χτισμένος πάνω στον βράχο, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του ποιοτικού nightlife.

Παγωμένα cocktails από έμπειρους mixologists, σε συνδυασμό με την εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα, το ασυναγώνιστο στυλ και την «εμμονή» στην ποιότητα αναγάγουν το Island στο απόλυτο place to be από τον Μάιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Plastico

Αντικρίζοντας κανείς το σκηνικό του Plastico, στο στενάκι της Σωφρονίου μεταξύ Βουτάδων και Ευμολπιδών, σε καμία περίπτωση δεν σκέφτεται ότι βρίσκεται στο Γκάζι. Αντιθέτως η εικόνα του παραπέμπει σε μικροσκοπικό σοκάκι σε κάποιο ήσυχο κυκλαδονήσι. Στα συν η παρεΐστικη ατμόσφαιρα, το νεανικό κοινό και τα οικονομικά ποτά και cocktails.

Madeira

Ο υπέροχος νησιωτικός διάκοσμός του –από τον διάδρομο που οδηγεί στην κουκλίστικη κυκλαδίτικης αισθητικής αυλή του, μέχρι και τον εσωτερικό του χώρο– σας κάνει να μεταφερθείτε άμεσα σε κάποιο κυκλαδονήσι. Αγαπημένο και καθιερωμένο στέκι στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου (Πευκών 1), βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την στάση του ΗΣΑΠ, σερβίρει σούπερ καλοκαιρινά cocktails για όλα τα γούστα.