Κανονίστε έξοδο για καφεδάκι και κους κους σε στέκια που μπορείτε να απολαύσετε ταυτόχρονα και ακαταμάχητα γλυκά, στα οποία μάλιστα δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε.

Λαχταριστοί λουκουμάδες, ζουμερή πορτοκαλόπιτα, δελεαστικές τάρτες και σπιτικά, χειροποίητα γλυκά ταψιού βάζουν σε πειρασμό. Μια έξοδος με την παρέα δεν έμοιαζσε ποτέ τόσο δελεαστική!

Γιασεμί

Αν ένα στέκι βγάζει την αύρα της παλιάς γειτονιάς και ξυπνά μνήμες από τα παλιά, αυτό δεν είναι άλλο από το πολυφωτογραφημένο (πλέον) Γιασεμί, στα σκαλάκια της Μνησικλέους στην Πλάκα. Με έπιπλα και διακόσμηση που φέρνει στο νου εικόνες από παλιά αθηναϊκά σπίτια, σερβίρει τέλεια σπιτικά γλυκά (κορυφαία η πορτοκαλόπιτα).

Ένα από τα πιο νοσταλγικά και ρομαντικά στέκια στην πόλη, που κάθε Αθηναίος αξίζει να επισκεφτεί. Προτιμήστε μέρες και ώρες που δεν είναι αιχμής, για να βρείτε να καθίσετε ευκολότερα.

LUKUΜΑΔΕΣ

Οι κλασικοί, αγαπημένοι σε όλους στρογγυλοί λουκουμάδες είναι και οι πρωταγωνιστές των LUKUΜΑΔΕΣ, στην οδό Αιόλου (πλατεία Αγίας Ειρήνης) στο κέντρο της Αθήνας. Σε ένα υπέροχο εκμοντερνισμένο και ταυτόχρονα νοσταλγικό κατάστημα, η παλιά κλασική συνταγή –απλή και ισορροπημένη– παίρνει σάρκα και οστά, ισορροπώντας άψογα την απλότητά της με τις ποικίλες και άκρως δελεαστικές γεύσεις.

Διατηρώντας τον κορμό της παραδοσιακής συνταγής για την παρασκευή των λουκουμάδων αναλλοίωτο, η κουζίνα του LUKUΜΑΔΕΣ προσαρμόζει απλώς τα υγιεινά υλικά του σήμερα που παράγονται στη χώρα μας, για να καταφέρει να μετατρέψει την αγαπημένη παιδική συνήθεια όλων, σε καθημερινή «ανάγκη».

Πορτατίφ

Από τις πιο κλασικές γλυκές στάσεις στο Κολωνάκι (Σίνα 21), που παραπέμπει σε ρομαντικό, παριζιάνικο μπιστρό. Το Πορτατίφ φημίζεται για τα ολόφρεσκα, χειροποίητα γλυκά- έμπνευση του Τάσου Λύτρα και της ομάδας του.

Με ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα, ο κατάλογός του διαθέτει μια μεγάλη γκάμα προτάσεων που κάνει την επιλογή δύσκολη. Τάρτες (σε διαφορετικές εκδοχές), μιλφέιγ, αμερικάνικο cheesecake και χειροποίητο κρουασάν βουτύρου στα γλυκά- πειρασμούς.

Τα σερμπέτια στου Ψυρρή

Οι δυνατοί καλοφαγάδες σίγουρα θα κάνετε μια στάση στα Σερμπέτια στου Ψυρρή (Αισχύλου 3) για γλυκά σε extra large μερίδες. Σερβίρει παραδοσιακά, χειροποίητα γλυκά σε ένα σκηνικό που θυμίζει Αθήνα της δεκαετίας του ’60 και γλυκαίνει όλες σας τις αισθήσεις. Σερμπετόπιτα, φωλίτσα με κρέμα ή σοκολάτα, εκμέκ πολίτικο, καζάν ντιπί, ραβανί, σιροπιαστά ταψιού, κιουνεφέ με παγωτό καϊμάκι είναι μερικές από τις ξεχωριστές του προτάσεις.

Οι επιλογές σας συνοδεύονται από αυθεντικό παγωτό καϊμάκι και φρέσκια σαντιγί που φτιάχνουν οι ίδιοι. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε, επίσης, ελληνικό καφέ στη χόβολη με λουκούμι στο πιατάκι και μυρωδάτο ρακόμελο.