Τέσσερις ιστορικές ταβέρνες στην πόλη βγάζουν τραπεζάκια σε υπέροχες αυλές και σας καλούν να ζήσετε νοσταλγικές στιγμές σε όμορφους χώρους.

Με κοινό χαρακτηριστικό τους την επιμονή στην ελληνική κουζίνα, σερβίρουν νόστιμα πιάτα σε τραπεζάκια έξω για μια καλοκαιρινή βραδιά που θα σας μείνει αξέχαστη.

Καραβίτης

Ταβέρνα- θρύλος στην Πλατεία Προσκόπων στο Παγκράτι που λειτουργεί από την δεκαετία του ’20 και αποτελεί σταθερή αξία τόσο για τους Αθηναίους, όσο και τους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη.

Με τα χαρακτηριστικά δρύινα βαρέλια να κυριαρχούν στο χώρο και να δημιουργούν μια νοσταλγική ατμόσφαιρα, η έμφαση εδώ δίνεται στο κρέας –η ποιότητά του κατά κοινή ομολογία είναι άριστη– με τα φημισμένα μπιφτέκια του (γεμιστά με τυρί ή όχι) να κάνουν πραγματικά πάταγο. Αγαπημένες επιλογές του κοινού, επίσης, τα τραγανά παϊδάκια (άρτια κομμένα και ψημένα) και η γευστική στάμνα.

Κούβελος

Από τις πιο ιστορικές ταβέρνες στο Κουκάκι (Γεν. Κολοκοτρώνη 66), καθώς λειτουργεί από το 1908, ο Κούβελος συγκαταλέγεται σε εκείνες τις γευστικές στάσεις που πρέπει να πραγματοποιήσετε στην περιοχή.

Πανέμορφο και ευχάριστο το περιβάλλον –θυμίζει γειτονιά της παλιάς καλής Αθήνας τόσο στον εσωτερικό χώρο όσο και στην αυλή με το χαλίκι και τα δεντράκια– με οικογενειακή ατμόσφαιρα, στο οποίο θα δοκιμάσετε νόστιμες προτάσεις της ελληνικής κουζίνας.

Κατσαρίνα

Λειτουργεί από το 1893 και αποτελεί μία από τις σταθερές αξίες των κατοίκων της Κηφισιάς. Γευστικές προτάσεις της ελληνικής κουζίνας γίνονται καθημερινά ανάρπαστες στην ταβέρνα Κατσαρίνα (Λ. Κηφισίας 311 & Π. Τσαλδάρη 43). Από την άνοιξη και μετά στρώνει τραπέζια και στην υπέροχη αυλή της. Εδώ θα φάτε νόστιμα μαγειρευτά και θα εξυπηρετηθείτε αρκετά γρήγορα.

Μαγεμένος Αυλός

Πίσω από την Πλατεία Προσκόπων στο Παγκράτι (Aμύντα 4), συναντάται μία από τις «νεότερες» θρυλικές ταβέρνες στην Αθήνα. Ο λόγος για τον Μαγεμένο Αυλό, αγαπημένη επιλογή των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο.

Σημείο συνάντησης για κορυφαίους Έλληνες λόγιους και καλλιτέχνες –από τον Χατζιδάκι και τον Ελύτη, μέχρι τον Χορν, το Μινωτή και τον Σεφέρη– αποτελεί ιδανική επιλογή για γευστικές βραδιές συνοδεία προσεγμένης, πάντα, ζωντανής μουσικής σε καθημερινή βάση. Στον κατάλογό του θα βρείτε προτάσεις της ελληνικής και διεθνούς κουζίνας.