Για καφέ, ποτό και εξαιρετικά cocktails, παγωμένη μπύρα με τα απαραίτητα συνοδευτικά ή παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις που ξυπνούν μνήμες από τα παλιά το Μαρούσι τα έχει όλα.

Καθιερωμένα στέκια που θα σας φέρουν μέχρι εδώ για να ανακαλύψετε ότι το Μαρούσι κρύβει μυστικούς θησαυρούς που αξίζει να γνωρίζετε.

Faltso

Ένα από τα πιο αξιόλογα μπαρ στα βόρεια προάστια βρίσκεται στο Μαρούσι και εντοπίζεται σε έναν κάθετο πεζόδρομο, της Ερμού (Ηλία Διάμεση 5-7). Το Faltso είναι cool και φιλικό, διαθέτει έναν υπέροχο χώρο, ενώ από την άνοιξη και μετά η φανταστική αυλή του αποτελεί σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της περιοχής. Άψογη ατμόσφαιρα, που ενισχύεται από τις ωραίες μουσικές. Στα συν η ενημερωμένη κάβα, με πρωταγωνιστή το τζιν, αλλά και τα εξαιρετικά cocktails.

Munchen

Η μπυραρία Munchen στο Μαρούσι (Διονύσου 47) θα σας μυήσει στα μυστικά της βαυαρικής κουλτούρας στην όμορφη και ήσυχη αυλή του. Διαθέτει μεγάλη γκάμα σε μπύρες (εμφιαλωμένες και βαρελίσιες, μοναστηριακές, lager, ξανθιές, με φρουτένια γεύση, αλλά και χωρίς αλκοόλ), πιάτα αλλαντικών και τυριών, πρέτσελ, λουκάνικα, γερμανικό κότσι με ξινολάχανο και hot dogs.

Ασβεστόλακος

Ιστορικό μαγειρείο σε έναν μικρό πεζόδρομο στο κέντρο του Αμαρουσίου (Βασιλίσσης Σοφίας & Κοιμήσεως της Θεοτόκου 4), που μετρά 70 χρόνια «ζωής», καθώς λειτουργεί από το 1948 ως το πρώτο κουτούκι στην περιοχή.

Γευστικές προτάσεις, μαγειρεμένες σπιτικά με μια μοντέρνα πινελιά, που εμπνέονται από διάφορα σημεία της χώρας πρωταγωνιστούν καθημερινά στο μενού του. Κεφτεδάκια, μοσχάρι γιουβέτσι, λαχανοντολμάδες κ.α. Στα συν η σάλα με την παραδοσιακή διακόσμηση. Καιρού επιτρέποντος στρώνει τραπέζια στον ήσυχο πεζόδρομο ακριβώς μπροστά του.