Με τον καιρό σύμμαχό σας, ακόμα, οργανώστε την καθιερωμένη έξοδο με την παρέα για τον καφέ της εβδομάδας, σε κάποιο από τα στέκια της Κηφισιάς.

Όμορφα διαμορφωμένοι χώροι με αυλές και τραπεζάκια έξω γίνονται σημείο αναφοράς για την αρχοντική περιοχή των βορείων προαστίων.

The Dalliance House

Στεγάζεται σε ένα από τα ομορφότερα αρχοντικά του 1890 που έχουν απομείνει στην Κηφισιά και εντυπωσιάζει εξωτερικά με την επιβλητικότητα, το ρομαντισμό και την αρχοντιά μιας άλλης εποχής.

Ο χώρος κατορθώνει –και στους δύο ορόφους– να παντρέψει το μοντέρνο με το παραδοσιακό με μεγάλη μαεστρία, ενώ είναι διαχωρισμένος με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να επιλέξει κάποια από τις γωνιές του που έχουν τη δική τους ξεχωριστή προσωπικότητα, η οποία ωστόσο εντάσσεται σε ένα ενιαίο σύνολο.

Zambri

Αν ένα στέκι στα βόρεια έχει καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις του κοινού, παρόλο που λειτουργεί λίγα χρόνια, αυτό δεν είναι άλλο από το Zambri. Με ένα άκρως εμπνευσμένο concept που ταξιδεύει με την αποικιακού στυλ διακόσμησή του, στεγάζεται σε ένα υπέροχο αρχοντικό στην Κηφισιά (Αγίου Δημητρίου 9) και αποτελεί all day προορισμό για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Ειδικά τώρα που ο καιρός το επιτρέπει, η όμορφη αυλή του αποτελεί σημείο αναφοράς.

Museum Cafe

Μια επίσκεψη στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Κηφισιά (Λεβίδου 13), πάντα αποτελεί must αν βρεθείτε στην Κηφισιά. Εκεί, στον ανανεωμένο χώρο του Museum Cafe, θα έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε πληθώρα ροφημάτων και εξαιρετικών γλυκών από το μενού του.

Η, επίσης, ανανεωμένη κάρτα του φέρει την υπογραφή του executive chef Δημήτρη Σκαρμούτσου, ο οποίος σας περιμένει καθημερινά για να σας συστήσει στις προτάσεις της νεοελληνικής κουζίνας. Καιρού επιτρέποντος, μάλιστα, προτιμήστε τα τραπέζια στον εξωτερικό πανέμορφο χώρο μέσα στον ειδυλλιακό κήπο του Μουσείου.

Μέντα

Στεγασμένο σε ένα υπέροχο αρχοντικό –εκεί όπου περνούσε τα καλοκαίρια του ο μεγάλος Έλληνας ποιητής Άγγελος Σικελιανός– στον πεζόδρομο των Αγίων Θεοδώρων στην καρδιά της Κηφισιάς, το Μέντα είναι ένα cafe, που ξυπνά σε όλους την γλυκιά ανάμνηση της παλιάς Αθήνας. Επιλεγμένοι καφέδες, ροφήματα και τσάι αλλά και εκλεκτές προτάσεις σε κρασί, σε έναν χώρο με οικεία ατμόσφαιρα που σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι στο σπίτι σου.