Το Ράγκναροκ κατέχει σημαντική θέση στη σκανδιναβική μυθολογία, καθώς σημαίνει «μοίρα των θεών» και αφορά στην τελική μάχη μεταξύ των θεϊκών δυνάμεων του καλού (Όντιν) και του κακού (Λόκι).

Αυτό το βαρύ όνομα του Βορρά επέλεξε το Netflix για ένα δράμα ενηλικίωσης που πατά καλά πάνω στον μύθο των θεών και των υπερηρώων.

Πρόκειται για μια σειρά φαντασίας του βραβευμένου σεναριογράφου Adam Price που μας φέρνει σε μια μικρή νορβηγική πόλη με κατοίκους που δεν είναι ενδεχομένως αυτό που λένε ότι είναι.

Η πολίχνη του Βορρά έρχεται αντιμέτωπη με καυτούς χειμώνες και ανεξήγητα καιρικά φαινόμενα και όλα δείχνουν πως το Ράγκναροκ είναι προ των πυλών. Εκτός κι αν παρέμβει κάποιος εγκαίρως.

«Κανείς δεν τα έχει βάλει με τους Γίγαντες από την εποχή του Ράγκναροκ – μέχρι τώρα. Ένας ήρωας γεννιέται», μας λέει χαρακτηριστικά και το Netflix, ανοίγοντάς μας την όρεξη. Αυτός ο κάποιος ίσως είναι ένας θεός που επέστρεψε στη Γη και ζει μάλιστα σε ένα μέρος όπου όλοι οι κάτοικοι κρύβουν τα μυστικά τους.

Στη σειρά πρωταγωνιστεί ο David Stakston, που τον ξέρουμε από το «Skam».

Θεοί, γίγαντες κι ένα οικουμενικό μήνυμα για την κλιματική αλλαγή με όχημα μια ομάδα έξι παιδιών που ισχυρίζονται πως κατέχουν τον τρόπο να τα σταματήσουν όλα αυτά.

Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα στις 31 Ιανουαρίου 2020 και θα απλωθεί σε 6 επεισόδια…