Από τους πρωτοπόρους που λειτούργησαν στην γαστρονομική πιάτσα, πλέον, στη συμβολή των Αγγέλου Σικελιανού, Αδριανείου και Βεάκη στο Νέο Ψυχικό, η Πιπεριά αποτελεί σταθερή αξία για εκείνους που θέλουν να γευτούν φρέσκες και νόστιμες δημιουργίες με θαλασσινή… αύρα από το 2001.

Η μοντέρνα ταβέρνα με το φιλικό περιβάλλον και την παρεΐστικη ατμόσφαιρα αναδεικνύεται σε προορισμό όσων επιθυμούν να δοκιμάσουν πιάτα με… προσωπικότητα, που ανταποκρίνονται πλήρως στην value for money φιλοσοφία που επιτάσσουν οι καιροί.

Με μια δυναμική πορεία στο χρόνο, η Πιπεριά κατάφερε να εδραιωθεί και να καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού για τα πιάτα που μυρίζουν Αιγαίο, έχουν ταμπεραμέντο Μεσογειακό και χαρακτηρίζονται για τις επιρροές από την Άπω Ανατολή.

Αυτήν την περίοδο, λοιπόν, ο ανανεωμένος κατάλογός της αποτελεί μια καλή επιλογή για να την επισκεφτείτε από κοντά και να ανακαλύψετε μόνοι σας τι είναι αυτό που την έχει κάνει να ξεχωρίσει στην περιοχή, εδραιώνοντάς την στη συνείδηση του κοινού.

Οι πρώτες ύλες συνεχίζουν να αναδεικνύονται με τον καλύτερο τρόπο μέσα από ευρηματικούς συνδυασμούς, που παντρεύουν αρώματα και γεύσεις με τον ιδανικότερο και πιο ανατρεπτικό για τον ουρανίσκο τρόπο.

Από τα ορεκτικά του νέου μενού, λοιπόν, διακρίνουμε το δροσιστικό ταρτάρ τόνου με αβοκάντο, τα «εκρηκτικά» φρέσκα μύδια με τζίντζερ, soy sauce και γλυκό τσίλι και τις τραγανές κροκέτες μπακαλιάρου σε πάνκο, συνοδεία ταρτάρ παντζαριού και αιόλι με κάρι.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τις σαλάτες παρουσιάζει αυτή με τα ραντίτσιο, εσκαρόλ, λάχανο, σταφίδες, kale, αντίβ και βινεγκρέτ πορτοκαλιού με μουστάρδα, καθώς και εκείνη με το σπανάκι και τη ρόκα με φιλέτα πορτοκαλιού, ντοματίνια, κάπαρη και σύγκλινο Μάνης.

Κριθαράκι γιουβέτσι με γαρίδες, φρέσκια ντομάτα, γραβιέρα και στακοβούτυρο για τους λάτρεις των θαλασσινών στις must try επιλογές των κυρίως πιάτων, την ώρα που το φιλέτο σολομού στη σχάρα με σάλτσα τεριγιάκι και ρύζι μπασμάτι αποτελεί μια ελαφριά πρόταση, τόσο για lunch break, όσο και για ένα light δείπνο.

Η εμπειρία στην Πιπεριά δεν θα μπορούσε να κλείσει με καλύτερο τρόπο, από μία δροσιστική και ελαφριά πανακότα με κρέμα καρύδας σε σιρόπι με μάνγκο ή ένα κλασικό παγωτό καϊμάκι με γλυκό βύσσινο και τριμμένο κουραμπιέ.

Tip: Η μικρή, αλλά ενημερωμένη λίστα κρασιών συνοδεύει με επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα.

Πληροφορίες

Άγγελου Σικελιανού 8, Νέο Ψυχικό

Τηλ. 210 6729114

www.piperia.com.gr

Fb page: Εστιατόριο Πιπεριά