Η εορταστική ατμόσφαιρα και διάθεση διάχυτη στην πόλη, με δωρεάν εκδηλώσεις για τους λάτρεις των Χριστουγέννων και όχι μόνο.

Εργαστήρια και εκδηλώσεις με επίκεντρο το παιδί και συναυλίες με αγαπημένους καλλιτέχνες γεμίζουν την ατζέντα του Σαββατοκύριακου.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά από το Χαμόγελο του Παιδιού

Για 4η συνεχόμενη χρονιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώνει μια μεγάλη γιορτή για τα παιδιά. Από σήμερα έως και την Κυριακή, λοιπόν, από τις 10.00-21.00 ένα ψηφιακό πλανητάριο, χριστουγεννιάτικο facepainting, εργαστήριο χριστουγεννιάτικων στολιδών, μουσικοθεατρικές παραστάσεις, virtual reality και πολλές ακόμη εκπλήξεις περιμένουν μικρούς και μεγάλους στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Επιπλέον, στο χώρο θα λειτουργεί και χριστουγεννιάτικο bazaar με γιορτινές κατασκευές, ευχετήριες κάρτες, παιχνίδια κ.α.

Συναυλία χάλκινων και πνευστών στην Κηφισιά

Το μεσημέρι του Σαββάτου στις 13.00 σε ένα άκρως εορταστικό κλίμα στην Κηφισιά, το κουιντέτο χάλκινων πνευστών του συνόλου Ventus Ensemble σας ταξιδεύει με τις υπέροχες μουσικές του. Στη συμβολή των Κολοκοτρώνη και Λεβίδου, παρουσιάζονται δημοφιλή έργα τόσο από το παγκόσμιο κλασικό ρεπερτόριο, όσο και έργα με χριστουγεννιάτικα θέματα.

Εορταστικά παιδικά εργαστήρια στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Το πρωί της Κυριακής στις 10.00 και στις 12.00 το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών διοργανώνει χριστουγεννιάτικα εργαστήρια για τους μικρούς του φίλους από 5-8 ετών.

Τα παιδιά που θα δηλώσουν συμμετοχή θα κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια και κάρτες με βάση τις βυζαντινές και μεταβυζαντινές εικόνες, καθώς και κάποια επιλεγμένα αντικείμενα του μουσείου με διαφορετικά επεισόδια από την αφήγηση της Γέννησης. *Απαραίτητη η τηλεφωνική δήλωση συμμετοχής έως σήμερα στις 15.00.

Συναυλία με τον Κώστα Μαρτάκη

Μία σειρά δωρεάν συναυλιών με δημοφιλείς καλλιτέχνες στη Μαρίνα Ζέας διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων. Στο μεσημέρι της Κυριακής στις 13.00 ο Κώστας Μαρτάκης σε μια εμφάνιση που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Συναυλία με τον Γιάννη Πλούταρχο

Το Dromos Christmas Music Festival, μία συνεργασία του ραδιοφωνικού σταθμού ΔΡΟΜΟΣ 89,8 με το Village shopping and more, επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις και συναυλίες με αγαπημένους Έλληνες καλλιτέχνες. Ανάμεσά τους και η συναυλία του Γιάννη Πλούταρχνου το απόγευμα της Κυριακής στις 20.00, όπου ο αγαπημένος τραγουδιστής θα παρουσιάσει το νέο του τραγούδι «Σπασμένη Καρδιά» . Στα Decks η Μαίρη Αργυριάδου.