Ένα σαββατοκύριακο γεμάτο με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες ξεκινά αύριο για όλους εσάς που θέλετε να περάσετε ευχάριστα τον χρόνο σας, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε κάποιο αντίτιμο.

Από τις πιο ενδιαφέρουσες η ξενάγηση στο δημαρχιακό μέγαρο και η έκθεση φωτογραφίας των κατοίκων της πόλης στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Έκθεση φωτογραφίας στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Μία έκθεση φωτογραφίας με επίκεντρο το αστικό τοπίο της Αθήνας, παρουσιάζεται έως τις 24 Ιανουαρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Σε ρόλο φωτογράφου οι κάτοικοι της πόλης, οι οποίοι μέσα από το κλικ τους παρουσιάζουν την Αθήνα με μια διαφορετική ματιά.

Οι 110 φωτογραφίες που εκτίθενται προέκυψαν μετά από διαγωνισμό που διοργάνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το διαδικτυακό περιοδικό www.ifocus.gr. Καθημερινά: 12.00-20.00

Προβολές στον κινηματογράφο Ανδόρα

Η Γαλλική Ακαδημία Κινηματογράφου CÉSAR® και ο κινηματογράφος Ανδόρα (Σεβαστουπόλεως 117, Αμπελόκηποι) παρουσιάζουν ένα δωρεάν πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών. Πρόκειται για μία σειρά που περιλαμβάνει όλες τις ταινίες μικρού μήκους που βραβεύθηκαν τη χρονιά που πέρασε από τις εθνικές ακαδημίες κινηματογράφου των χωρών προέλευσής τους (Oscar, Cesar, Goya, BAFTA, Ίρις, κτλ.).

Αυτό το Σαββατοκύριακο στη μεγάλη οθόνη προβάλλεται η ταινία «Cowboy Dave», βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία ενός αγοριού που η ζωή του άλλαξε όταν συνάντησε έναν μουσικό.

Ξενάγηση στο Δημαρχιακό Μέγαρο

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Ανοιχτές Συλλογές» και με τίτλο «Τα εν Δήμῳ … εν δήμῳ» το Σάββατο 19/01 στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση τόσο στο Δημαρχιακό Μέγαρο, όσο και στη συλλογή χειρογράφων με τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου.

Το Δημαρχείο της Αθήνας ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό, δίνοντάς του την δυνατότητα να ενημερωθεί για την αρχιτεκτονική του και να περιηγηθεί στις μνημειακές τοιχογραφίες των Φ. Κόντογλου και Γ. Γουναρόπουλου, στη συλλογή μικρογλυπτικών ομοιωμάτων των Δημάρχων, σε βιτρό, γλυπτά και ζωγραφικά έργα. Θα πραγματοποιηθεί, επίσης, ξενάγηση και διαδραστικό πρόγραμμα για παιδιά.

Θεατρική παράσταση στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου

Την παράσταση «Φθινοπωρινή ιστορία» του Αλεξέι Αρμπούζωφ σε σκηνοθεσία του Γιώργου Ροδιτάκη παρουσιάζει στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάκου ο Θεατρικός Όμιλος Ψυχικού, μέχρι την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 20.30. Οι πικραμένες ψυχές της Λύντια και του Ροντιού συναντώνται στο περιβάλλον ενός θεραπευτηρίου- αναρρωτηρίου, με την γνωριμία τους να τους φέρνει σιγά σιγά πολύ κοντά.