Παϊδάκια που «μιλούνε» στον ουρανίσκο του κάθε απαιτητικού κρεατολάγνου και χαρίζουν στιγμές απίστευτης γευστικής ευφορίας. Τραγανιστά και με το απαραίτητο λιπάκι, γεμίζουν το τραπέζι της παρέας χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ακολουθούν οκτώ διευθύνσεις στην Αττική που γνωρίζουν από καλό παϊδάκι, ξέρουν να το ψήνουν σωστά και βάζουν όλη την μαεστρία τους για να κερδίσουν το φανατικό κοινό τους.

Σπύρος-Αντώνης

Σε μια ήσυχη γειτονιά στα Άνω Πατήσια (Γαβριηλίδου 24), το ταβερνάκι Σπύρος- Αντώνης τιμά την ελληνική κουζίνα, ενώ δηλώνει ιδιαίτερη αδυναμία στα παϊδάκια, τα οποία μάλιστα σερβίρονται αρκετά λεπτοκομμένα. Αποτελεί μια τίμια πρόταση, για όσους δίνουν έμφαση στη γεύση και όχι στα γύρω γύρω. Απλός και λιτός χώρος, εξυπηρετικό και ευγενικό σέρβις, αυθεντικές γεύσεις και τιμές που δεν συναντώνται εύκολα πια.

Ρεμούτσικο

Συγκαταλέγεται στις πιο κλασικές επιλογές στην πόλη για το, σωστά ψημένο, κρατσανιστό του παϊδάκι. Το Ρεμούτσικο είναι μια οικογενειακή ταβέρνα στην Άγιο Δημήτριο (Αγ. Δημητρίου 120) που θα λατρέψετε τόσο για την φιλική ατμόσφαιρα, όσο και για τα νόστιμα πιάτα του, όπως οι ζεστές σούπες, το κοντοσούβλι, το χωριάτικο λουκάνικο, η σπιτική πίτα κ.α.

 Το στέκι του Ηλία

Στον πεζόδρομο που συνδέει τα Πετράλωνα με το Θησείο, Το στέκι του Ηλία λειτουργεί από το 1981 επί της Θεσσαλονίκης, ενώ δέκα χρόνια αργότερα επεκτάθηκε και επί της Επταχάλκου. Στην οικογενειακή ταβέρνα προσέρχονται κυρίως για τα φημισμένα παϊδάκια και το τζατζίκι της, την αρνίσια συκωταριά και τα μπιφτέκια, καθώς και τις φρεσκοκομμένες στο χέρι τηγανητές πατάτες.

Τσομπανάκος

Από τις σταθερές αξίες και κοινό μυστικό για τους κατοίκους της Καισαριανής, ο Τσομπανάκος (Ανακρέοντος 2) βρίσκεται κοντά στα γήπεδα μπάσκετ της περιοχής και φημίζεται για τα εξαιρετικά κρεατικά του. Στους πρωταγωνιστές των επιλογών τα περίφημα παϊδάκια του ή «φρούτα του δάσους» όπως τα αποκαλούν και οι ίδιοι, που συνοδεύονται ιδανικά με σπιτική τυροκαυτερή και τηγανητές πατάτες. Κλασική, γραφική ταβέρνα με φιλική ατμόσφαιρα και λογικές τιμές.

Χριστόφορος

Από τις παλαιότερες και πιο διάσημες ταβέρνες στην «πιάτσα» των Καλυβίων. Ο Χριστόφορος (Μιχ. Καλαβρυτινού 11) πρωτολειτούργησε τη δεκαετία του ‘60 ως Βοσκοπούλα, ενώ με την ανάληψη των ηνίων από το γιο του ιδιοκτήτη κυρίου Αθανασίου Ράπτη μετονομάστηκε σε Χριστόφορος.

Γενναίες, χορταστικές μερίδες με  υπέροχες κρεατολιχουδιές γεμίζουν το τραπέζι. Παϊδάκια αρνίσια, μοσχαρίσια σταβλίσια, μεζεδάκια από αρνί, συκωταριά τηγανητή, κοντοσούβλι, κοκορέτσι, γουρουνόπουλο σούβλας, κατσικάκι στη γάστρα, γίγας μπιφτέκι Χριστόφορος στις προτάσεις που θα δυσκολέψουν τις επιλογές σας.

Το Τζάκι

Κλασική χασαποταβέρνα που λειτουργεί από το 1975 στην κεντρική πλατεία του Πολυδενδρίου. Το Τζάκι τιμά αποκλειστικά την ελληνική κρεατοφαγία και φημίζεται για τις μερίδες τεραστίων διαστάσεων, τις οποίες δεν τσιγκουνεύεται καθόλου! Νοστιμότατα παϊδάκια, τεράστια σπαλομπριζόλα, φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες και ψωμάκι στα κάρβουνα να γλείφετε και τα δάχτυλά σας. Αν το επισκεφτείτε σαββατοκύριακο, κάντε κράτηση γιατί στην κυριολεξία γίνεται χαμός.

Κρητικός

Οι συστάσεις είναι περιττές για ένα από τα πιο δημοφιλή παϊδάκια στην πόλη. Ο Κρητικός έχει συνδέσει το όνομά του με το εξαιρετικής ποιότητας κρέας του το οποίο συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία της Αττικής. Στην κυριολεξία στη μέση του πουθενά στην περιοχή της Κάντζας (Αιόλου 49), αναγνωρίζει σημαντική απήχηση από τους κρεατολάγνους της πόλης που το επιλέγουν με κλειστά μάτια.

Μαύρος Γάτος

Με περισσότερα από 20 χρόνια λειτουργίας, ο Μαύρος Γάτος, στο Παγκράτι (Πολέμωνος 4), προσφέρει νόστιμα πιάτα ελληνικής κουζίνας, ενώ φημίζεται για τα εξαιρετικά κρεατικά με «βασιλιά» όλων τα διάσημα παϊδάκια του. Σπιτικές πίτες με χειροποίητο φύλλο, παραδοσιακό λουκάνικο, μοσχαρίσιο συκώτι σωστά ψημένο, τσίπουρο από τα Ιωάννινα ή κρασί από την Αρκαδία γεμίζουν το τραπέζι.