Έχοντας εδραιωθεί στις επιλογές των λάτρεων του κέντρου, το Παγκράτι «παίζει» δυναμικά στη γαστρονομική και μπαρ σκηνή της πόλης.

Εστιατόρια και all day cafe- bars το έχουν αναδείξει σε προορισμό για όσους θέλουν να βγούνε με την παρέα και να περάσουν καλά. Ακολουθούν κάποιες προτάσεις που αξίζει να γνωρίζει και να επισκεφτεί κανείς στις γειτονιές του Παγκρατίου.

Frater & Soror

Η πιο πολυσυζητημένη άφιξη του Παγκρατίου, βρίσκεται στην πολυσύχναστη Πλατεία Προσκόπων, και αποτελεί την νέα πρόταση των Λευτέρη Γεωργόπουλου (The Clumsies, Odori) και Μανώλη Λυκιαρδόπουλου (Odori), σε συνεργασία με τους Θάνο Τσουνάκα (Theory) και Γιώργο Γιγή.

Το all day bar- restaurant, με την επιμελώς ατημέλητη βιομηχανική όψη, δίνει έμφαση στο gin με επιλεγμένες ετικέτες και εναλλακτικές προτάσεις του κλασικού gin- tonic. Ο βραβευμένος σεφ Δημοσθένης Μπαλόπουλος δημκουργεί εμπνευσμένες comfort γεύσεις.

Επήρεια

Στην Πλατεία Προσκόπων ο all day πολυχώρος έχει κερδίσει το κοινό εδώ και ένα χρόνο. Με υπέροχη αισθητική και mix & match φιλοσοφία στη διακόσμηση, σας υποδέχεται στο φιλόξενο περιβάλλον του με βασικά χαρακτηριστικά τις ξύλινες επιφάνειες και τα αξιόλογα έργα τέχνης. Προτιμήστε τα τραπέζια στο πατάρι για διάβασμα ή μια μικρή συγκέντρωση, για καφέ ή ποτό ακόμη και για χορό!

Petit Fleur

Από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα χουχουλιάρικου καφέ στην πόλη, με «παραρτήματα» σε διάφορες περιοχές όπως Κολωνάκι, Παγκράτι (Αμύντα 1), Χαλάνδρι, Κηφισιά. Με ατμόσφαιρα που μεταφέρει στο Παρίσι, σερβίρει ζεστή σοκολάτα που παράγεται την ώρα της παραγγελίας με ιεροτελεστική διαδικασία και εξαιρετικά γλυκά όπως λαχταριστό κέικ πραλίνα ή red velvet κ.α.

Chelsea Hotel

Μποέμ, χρωματιστό και χαρούμενο στέκι με artistic ατμόσφαιρα και χαμηλές τιμές στην κεντρική Πλατεία Πλαστήρα στο Παγκράτι. Με το πέρασμα του χρόνου αναδείχθηκε σε ένα από τα πιο «most wanted» στέκια της περιοχής, με τα τραπέζια του να γίνονται περιζήτητα όλες τις ώρες της ημέρας. Κρητικές ρακές, φθηνά ποτά και παγωμένες μπύρες στις αγαπημένες επιλογές του νεανικού κοινού που το επιλέγει σταθερά από την πρώτη μέρα λειτουργίας του.

Flamingo

Το Flamingo (Ευφράνορος 22 & Κρησίλα) είναι ένας all day χώρος με άποψη, αισθητική και έξυπνες προτάσεις ποτού και φαγητού για κάθε ώρα και διάθεση. Ένα όμορφο flamingo στον τοίχο σας καλωσορίζει σε ένα χαλαρό και ταυτόχρονα προσεγμένο χώρο, με φιλική διάθεση και θετικά vibes. Αν σας αρέσει το παρεΐστικο κλίμα, ο κάτω χώρος του είναι ό,τι πρέπει. Για πιο ήσυχες και prive καταστάσεις μπορείτε να καθίσετε στο ωραιότατο πολυμορφικό πατάρι.

Cupola

Σημείο αναφοράς για τη γαστρονομική σκηνή στο Παγκράτι, το εστιατόριο Cupola στον πεζόδρομο της Ευφορίωνος συγκεντρώνει στα τραπέζια του τους λάτρεις της ναπολιτάνικης πίτσας και των ιταλικών γεύσεων γενικότερα. Με Ιταλό σεφ, δεν τίθεται θέμα περί αυθεντικότητας των πιάτων του! Στα συν η ενημερωμένη λίστα κρασιών και τα εξαιρετικά cocktails.

Ohh Boy

Από τα πιο αγαπημένα στέκια στο Παγκράτι, το Ohh Boy έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στις επιλογές του κοινού για το προσεγμένο και ιδιαίτερο concept του. Σερβίρει ποιοτικό καφέ με γάλα της αρεσκείας σας (μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε κατσικίσιο, αμυγδάλου, σόγιας, χωρίς λακτόζη), σπιτικά γλυκά σε γενναίες μερίδες (cheesecake, brownie σοκολάτας, ρυζόγαλο με γάλα καρύδας, τάρτα λεμόνι κ.ά.) αλλά και μικρές αλμυρές γευστικές προτάσεις που μπορείτε να προμηθευτείτε και take away. Στα συν οι vegan επιλογές.

Σκούφιας

Πολύ οικονομικοί μερακλίδικοι μεζέδες, μεγάλη γκάμα γευστικών επιλογών και καλό κρασί και ρακή στον πεζόδρομο της Εμπεδοκλέους στο Παγκράτι, λίγα βήματα από την Πλατεία Βαρνάβα. Ο Σκούφιας, εκτός των άλλων ξεχωρίζει για το χαλαρό και παρεΐστικο περιβάλλον και την φιλική ατμόσφαιρα, και φυσικά για τις οικονομικές τιμές του.