Γνώριμες σπιτικές γεύσεις, ως επί το πλείστον, σε παραδοσιακές ταβέρνες και μαγειρεία που συνθέτουν μια πιο… γνήσια εκδοχή των βορείων προαστίων.

Νόστιμα πιάτα που τιμούν την αυθεντική ελληνική κουζίνα σε χώρους που αποπνέουν οικειότητα και ζεστασιά καλούν για γευστικές εμπειρίες που αποτελούν συνώνυμο της value for money φιλοσοφίας και του χαμηλού προϋπολογισμού.

Κατσαρίνα

Λειτουργεί από το 1893 και αποτελεί μία από τις σταθερές αξίες των κατοίκων της Κηφισιάς. Γευστικές προτάσεις της ελληνικής κουζίνας γίνονται καθημερινά ανάρπαστες στην ταβέρνα Κατσαρίνα (Λ. Κηφισίας 311 & Π. Τσαλδάρη 43). Από την άνοιξη και μετά στρώνει τραπέζια και στην υπέροχη αυλή της. Εδώ θα φάτε νόστιμα μαγειρευτά και θα εξυπηρετηθείτε αρκετά γρήγορα.

Κίτσουλας

Παραδοσιακό μαγειρείο που λειτουργεί στο Χαλάνδρι (Φιλικής Εταιρείας 25) από το 1946. Εδώ το ντεκόρ είναι απλό –μην περιμένετε επιτηδευμένο ντιζάιν και προσεγμένο ύφος– όμως το φαγητό έρχεται κατευθείαν από την κατσαρόλα της γιαγιάς και σας μυεί με τον καλύτερο τρόπο στις ελληνικές σπιτικές γεύσεις. Ο Κίτσουλας φημίζεται για τις πίτες, το στιφάδο, τους λαχανοντολμάδες και τον κόκορα κρασάτο.

Ο Βλάχος

Γενναίες μερίδες και σωστή σχέση ποιότητας- τιμής στα όσα το έχουν καθιερώσει στο απόλυτο κρεατοφαγικό στέκι στα βόρεια προάστια. Στον Βλάχο, λοιπόν, στα Μελίσσια θα παραγγείλετε, αποκλειστικά, χοιρινά μπριζολάκια, είτε πάνω σε ένα «βουνό» τηγανητές πατάτες, είτε χωρίς (σε αυτήν την περίπτωση κερδίζετε σε κρέας καθώς ο αριθμός στα μπριζολάκια αυξάνεται κατά ένα) και χειροποίητες, σπιτικές πίτες να γλείφετε και τα δάχτυλά σας.

Η Βλάχικη Γλάστρα- Γούλας

Μια ιστορική, οικογενειακή ταβέρνα που θα σας φέρει μέχρι την Ροδόπολη (Κολοκοτρώνη 14). Μετρώντας περισσότερα από 40 χρόνια λειτουργίας, φημίζεται για την οικεία ατμόσφαιρα και τις σπιτικές γεύσεις που σερβίρει, πλέον, στους θαμώνες της. Τα νοστιμότατα παϊδάκια, οι ολόφρεσκες τηγανητές πατάτες κομμένες στο χέρι και φυσικά η φημισμένη γάστρα της στα όσα την έχουν καθιερώσει στις επιλογές του κοινού για ένα γεύμα μακριά από την βουή της πόλης (κυρίως) το Σαββατοκύριακο.

Ο Τάκης

Αν δεν γνωρίζετε το συγκεκριμένο μαγειρείο στο Νέο Ψυχικό (Αδριανείου 35), τότε το μάτι σας σίγουρα δεν θα το πάρει, καθώς η εξωτερική του όψη μοιάζει πολύ με σπίτι. Από τα πρώτα μαγειρεία που λειτούργησαν στην περιοχή, από το 1979, φημίζεται για τις εξαιρετικές σούπες που θυμίζουν εκείνες της μαμάς –κρεατόσουπα, κοτόσουπα και λαχανικών– τα σπιτικά μαγειρευτά αλλά και τις οικονομικές τιμές του. Όταν ο καιρός ανοίγει στρώνει τραπέζια στη μικρή αυλή του.