Τρία νέα και ενδιαφέροντα γευστικά στέκια προστέθηκαν στο γαστρονομικό χάρτη της πόλης, τα οποία αξίζει σίγουρα να ανακαλύψετε.

Ένα γαλλικού τύπου μπιστρό στη Νέα Φιλαδέλφεια που έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα γαλλικά γλυκά, μια all day άφιξη κάτω από την σκιά της Ακρόπολης, ιδανική επιλογή για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, και το «σπίτι» του περιοδικού δρόμου Σχεδία στο κέντρο της πόλης θα συμπεριληφθούν σίγουρα ανάμεσα τις στάσεις των επόμενων ημερών.

Tarte Tatin

Το όνομά του οφείλεται στην ανάποδη τάρτα μήλου (στα γαλλικά) η οποία δημιουργήθηκε μετά από μια απροσεξία της μαγείρισσας Stephanie Tatin. Το νέο γαλλικού τύπου μπιστρό που βρίσκεται στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας (Λεωφόρος Δεκελείας 118), εμπνέεται για τις δημιουργίες του μενού του από την γαλλική κουζίνα, προσαρμόζοντας τις συνήθεις των Γάλλων στη δική μας καθημερινότητα.

Εδώ όλα είναι χειροποίητα, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ποιότητα των πρώτων υλών. Γλυκές και αλμυρές τάρτες, χειροποίητα γλυκά, τρεις επιλογές σε κις λορέν και ζεστά fondue στα όσα κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Σχεδία Home

Το γνωστό περιοδικό δρόμου Σχεδία απέκτησε το δικό του «σπίτι» στο κέντρο της Αθήνας (Κολοκοτρώνη 56 & Νικίου 2), ανοιχτό για όλους και για όλες. Το Σχεδία Home, λοιπόν, θα λειτουργεί ως καφέ και εστιατόριο, ενώ ο χώρος του περιλαμβάνει εκθετήριο και πωλητήριο του περιοδικού.

Ο πολυχώρος φιλοξενείται σε ένα ιστορικό κτίριο του 1870, ενώ δημιουργήθηκε με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι πλήρως προσβάσιμος από άτομα με κινητικά προβλήματα, ενώ για το μενού έχει προβλεφθεί και ακουστική έκδοση για τους πελάτες με μειωμένη όραση. Το μενού φέρει την υπογραφή του διάσημου σεφ Λευτέρη Λαζάρου και τα cocktails έχει επιμεληθεί ο Πέτρος Μυτιληναίος.

Gargaretta

Ένα υπέροχο all day- bistro στη γειτονιά της Ακρόπολης, που οφείλει την ονομασία του στην παλαιότερη συνοικία στους πρόποδες του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης (Ροβέρτου Γκάλλι 1) που άλλοτε ονομαζόταν Γαργαρέττα. Εδώ, πρωταγωνιστούν οι μεσογειακές πρώτες ύλες και γεύσεις, ενώ κάποια από τα προϊόντα που θα δοκιμάσετε μπορείτε να τα προμηθευτείτε και για το σπίτι, καθώς στο χώρο λειτουργεί ένα μικρό είδος παντοπωλείου.

Από το μενού δεν λείπει το πρωινό και το brunch, ο ποιοτικός καφές και οι επιλεγμένες ετικέτες κρασιού, καθώς και οι ποιοτικές γευστικές προτάσεις βασισμένες σε κλασικές συνταγές και παρασκευασμένες με ελληνικά προϊόντα.