Ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον του κοινού στρέφεται προς τη Νέα Φιλαδέλφεια και τα στέκια της. Κλασικές αξίες που μένουν σταθερές επιλογές στην πάροδο του χρόνου, αλλά και νεότερα στέκια που αναδεικνύουν την περιοχή σε προορισμό για καφέ, φαγητό και ποτό δίνουν συνεχώς το παρών.

Η ολοζώντανη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας διαθέτει προτάσεις για όλους, καλύπτοντας μια μεγάλη γκάμα επιλογών, προτρέποντάς μας να επιλέξουμε κάποιο από τα τραπεζάκια έξω σε πλατείες, πεζόδρομους και κήπους.

Για καφέ και ποτό

Old Dog

Σε κεντρικό σημείο στη Νέα Φιλαδέλφεια, στον αναγεννημένο πεζόδρομο της Σαρδέων, το Old Dog δημιουργήθηκε με σκοπό να αποτελέσει οικείο στέκι κάνοντάς σας να νιώθετε ότι βρίσκεστε σε αγαπημένο meeting point με την… οικογένειά σας. Από εκεί, άλλωστε, προκύπτει και ο χαρακτηρισμός του ως «family bar».

Στα βασικά χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα στέκια της περιοχής, και όχι μόνο, η έντονη αίσθηση της φιλοξενίας, τα ποιοτικά και ψαγμένα ποτά, τα εμπνευσμένα cocktails με ιδιαίτερες γεύσεις, ο ποιοτικός καθώς και οι εξαιρετικές γευστικές μπουκιές του, παρασκευασμένες από επιλεγμένες πρώτες ύλες.

Quishr

Το Quishr (Πίνδου 45 & Ανακούς) είναι πάντα έτοιμο να σας μυήσει στα μυστικά της τέχνης του καφέ. Εδώ σερβίρουν φρεσκοκομμένο speciality καφέ που αλέθεται μπροστά σας. Γευστικά snacks, υγιεινές προτάσεις ενέργειας και γλυκά ημέρας ολοκληρώνουν τον ενδιαφέροντα και value for money κατάλογό του.

Για φαγητό

Λουκιδέλης

Από τα πιο ιστορικά σημεία στη Νέα Φιλαδέλφεια (Γ. Παπανδρέου 79), όταν βάλει κρύο σας υποδέχεται στο υπόγειο με τα χαρακτηριστικά κρασοβάρελα, ενώ καιρού επιτρέποντος βγάζει και τραπεζάκια έξω στην πλατεία (όπως τον παλιό καλό καιρό). Τα αμελέτητα θεωρούνται ο «σταρ» του καταλόγου.

Λεμονόκηπος

Σε ένα αρχοντικό της δεκαετίας του ’30 σας υποδέχεται ο Λεμονόκηπος (Αγίας Τριάδας 11), το πιο φημισμένο και καθιερωμένο γευστικό στέκι στην περιοχή. Ένας υπέροχος χώρος με μια ελαφρά country style αισθητική και μια σπιτίσια ζεστασιά που κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις γίνεται το «σκηνικό» για μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία.

Μεζεδάκια όλων των ειδών, δροσιστικά ορεκτικά, φρέσκες σαλάτες και κυρίως με βάση τους το κρέας γίνονται ανάρπαστα. Το καλοκαίρι στρώνει τραπέζια στον πανέμορφο… λεμονόκηπό του!

Byράκί

Το όνομά του αποτελεί λογοπαίγνιο από τη λέξη μπαϊράκι (στα τούρκικα σημαίνει σημαία) και by-ρακί (από την αγαπημένη κρητική ρακή). Πολύχρωμες πινελιές σε ένα φιλικό και παρεΐστικο περιβάλλον  που ενδείκνυται για ατελείωτες ρακοκαταστάσεις με την παρέα.

Σε αυτό το ο μοντέρνο ρακάδικο- μεζεδοπωλείο στη Νέα Φιλαδέλφεια (Νικολάου Τρυπιά 41) οι επιλεγμένες πρώτες ύλες από Έλληνες παραγωγούς έχουν την τιμητική τους (τυριά από τη Ρούμελη, απάκι από την Κρήτη, τοπικά προϊόντα από την Εύβοια και την Πελοπόννησο), για την δημιουργία πιάτων που καθιερώνονται στη συνείδηση του κοινού.

Μόλυβος

Με νησιωτική διάθεση και φωτογραφίες από την όμορφη Λέσβο να κοσμούν τους τοίχους του, ο Μόλυβος στη Νέα Φιλαδέλφεια (Χρ. Σμύρνης 8) σερβίρει νόστιμους θαλασσινούς μεζέδες. Παραδοσιακές συνταγές  παρασκευασμένες με πρώτες ύλες που καταφτάνουν από τη Λέσβο, γεμίζουν τον πλούσιο κατάλογο. Το φημισμένο ούζο του νησιού στα εκ των ουκ άνευ.