Επιλέξτε κάποιο από τα τρία γευστικά στέκια που ακολουθούν στο Περιστέρι και μην διστάσετε να αφεθείτε σε παρεΐστικες μεζεδοκαταστάσεις που πραγματικά θα σας μείνουν αξέχαστες.

Ανάμεσα σε φιλικά μεζεδοπωλεία, μοντέρνες ταβέρνες και καθιερωμένα ρακάδικα, προτιμήστε εκείνο της αρεσκείας σας και απολαύστε νόστιμες λιχουδιές, που αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις, σε τραπεζάκια έξω.

To Πρωτοράκι- Γιαγιά Κούκου

Μεζεδοπωλείο– ρακάδικο στο Περιστέρι (Πελασγίας 7) χωρισμένο σε δύο χώρους, όπως γίνεται κατανοητό και από την ονομασία του, με κοινή, ωστόσο, κουζίνα. Υπέροχοι και πανέμορφοι χώροι με ρετρό ατμόσφαιρα –ο ένας μοιάζει περισσότερο με καφενείο και ο άλλος βγάζει μια σπιτίσια οικειότητα– όπου κυριαρχούν αρώματα από φρεσκομαγειρεμένες νοστιμιές. Μπιφτεκάκια, τυρόπιτα, κοτόπουλο με τραχανά, τρυφερή πανσέτα, χωριάτικο λουκάνικο κ.α.

Αγροτικόν

Οι συστάσεις είναι περιττές, για ένα από τα πιο διάσημα στέκια όχι μόνο στο Περιστέρι (Καρπενησίου 52), αλλά σε όλα τα δυτικά προάστια. Φθηνά ποτά και γευστικοί μεζέδες στα μυστικά της επιτυχημένης λειτουργίας του από το 2012, που το έχουν καθιερώσει σε σημείο αναφοράς.

Ένα ρακάδικο με την αίσθηση παραδοσιακού καφενείου, σερβίρει νόστιμα μεζεδάκια, μαγειρεμένα σπιτικά που συνοδεύονται με κρητική ρακή και τσίπουρο Τυρνάβου. Στα συν τα lives που διοργανώνονται στο χώρο του υπογείου.

Κότταβος

Μοντέρνα ελληνική ταβέρνα, πολύ κοντά στην πιάτσα της Βεάκη, στο Περιστέρι (Μιλτιάδου 14), λειτουργεί σε έναν χώρο με ρετρό αισθητική και αύρα που ταξιδεύει στο χρόνο. Προϊόντα επιλεγμένα από Έλληνες μικρούς παραγωγούς, συνδυάζονται αρμονικά δημιουργώντας γευστικά πιάτα που κερδίζουν τις εντυπώσεις.