Για τα καλοκαιρινά σας βράδια στην πόλη και για εξόδους σε υπέροχους χώρους με ωραία αισθητική και περιβάλλον που φτιάχνει την διάθεση, ακολουθούν τρεις ονειρικοί κήποι στο κέντρο της πόλης, που σε καμία περίπτωση δεν σας κάνουν να νιώθετε ότι βρίσκεστε στην καρδιά της Αθήνας.

Συνδυάζοντας ιδανικά τις εξαιρετικές γεύσεις με τα υπέροχα cocktails και τα εκλεκτά κρασιά, προσφέρουν μια όμορφη εμπειρία που κλείνει με τον καλύτερο τρόπο την ημέρα σας.

By the glass

Από τα σημεία αναφοράς για τους λάτρεις του κρασιού, το wine bar- restaurant By the glass «φωλιασμένο» στη Στοά Ράλλη, πίσω από τη ρώσικη εκκλησία επί της Φιλελλήνων, αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές όταν δίνουμε ραντεβού για κρασί στο κέντρο.

Ένα από τα ομορφότερα και πιο «ζεστά» σημεία στην Αθήνα που αγαπά το καλό κρασί και τους Έλληνες παραγωγούς, ενώ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα της πρώτης ύλης, δηλώνει λάτρης της ωραίας εικόνα και της μουσικής. Διαθέτει μια πλούσια wine list με περίπου 500 ετικέτες, ενώ οι 200 από αυτές σερβίρονται και σε ποτήρι. Νόστιμες προτάσεις από την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα πρωταγωνιστούν στον κατάλογο.

Prosopa

Καλλιτεχνικό περιβάλλον και βιομηχανική αισθητική, επηρεασμένα από την τοποθεσία του στο Ρουφ, πίσω από το μουσείο Μπενάκη (Μεγ. Βασιλείου 52 & Κωνσταντινουπόλεως 4), σε ένα εστιατόριο που εστιάζει στη μοντέρνα, δημιουργική διεθνή κουζίνα.

Στέκι ηθοποιών, αλλά και του κοινού τους μετά από το θέατρο, το εστιατόριο Prosopa διαθέτει ένα υπέροχο περιβάλλον με φιλική ατμόσφαιρα η οποία δημιουργείται από το team του, έτσι ώστε ο κόσμος που το επιλέγει να νιώθει οικεία και ζεστά όπως στο σπίτι του. Το καλοκαίρι βγάζει τραπέζια στην πλατεία απέναντι σε έναν ονειρικό κήπο, που δεν θυμίζει σε τίποτα ότι βρίσκεστε στο κέντρο της Αθήνας.

Fuga

Στην καταπράσινη πλαγιά του ομορφότερου αθηναϊκού κήπου, αυτόν του Μεγάρου Μουσικής, ξεδιπλώνεται το Fuga (Κόκκαλη 1, ακριβώς απέναντι από την είσοδο της Αμερικανικής πρεσβείας), μια πραγματική όαση πρασίνου στην καρδιά της πόλης. Το μενού αποτελείται από γευστικές προτάσεις με έναν παγκόσμιο και κοσμοπολίτικο αέρα, με τον Δημήτρη Κατριβέση να υπογράφει τα πιάτα που αναδεικνύουν τις μοντέρνες εκδοχές των μαγειρικών παραδόσεων από την Ασία, τη Λατινική Αμερική και τη Μεσόγειο.

Επιπλέον, για τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες, στο μπαρ του εστιατορίου, μπορείτε να απολαύσετε με βάση μυρωδικά από τον κήπο, κλασικά ποτά σε διαφορετικό τόνο και δροσερά cocktails σε πρωτότυπους συνδυασμούς.