Με το τέλος του καλοκαιριού να βρίσκεται προ των πυλών αναζητήστε εκείνες τις διευθύνσεις στην πόλη που προσφέρουν ξέγνοιαστες και χαλαρές στιγμές μέσα στο πράσινο.

Με τραπεζάκια σε υπέροχους κήπους και όμορφες αυλές μέσα στο πράσινο σίγουρα θα ξεχάσετε, έστω και για λίγο, ότι βρίσκεστε στο κλεινόν άστυ.

Black Duck Garden

Στον κήπο του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών στην πλατεία Κλαυθμώνος, μια ανάσα από το σταθμό του μετρό Πανεπιστήμιο, το Black Duck Garden-Athens City Museum Bistrot είναι ο ιδανικός χώρος για να περάσετε την ώρα σας στο κέντρο της Αθήνας, αλλά ταυτόχρονα μακριά από τη βουή του.

Εκεί όπου ο βασιλιάς Όθωνας παντρεύτηκε τη 18χρονη Αμαλία και απολάμβανε το χρόνο του μαζί της στον κήπο της έπαυλης –ο πρώτος δημόσιος κήπος στην Αθήνα– εσείς θα απολαύσετε καφέ, φαγητό ή κρασί με την παρέα σας και θα περάσετε ευχάριστες στιγμές σε ένα άκρως χαλαρωτικό περιβάλλον στην καρδιά της πόλης.

Μέντα

Στεγασμένο σε ένα υπέροχο αρχοντικό –εκεί όπου περνούσε τα καλοκαίρια του ο μεγάλος Έλληνας ποιητής Άγγελος Σικελιανός– στον πεζόδρομο των Αγίων Θεοδώρων στην καρδιά της Κηφισιάς, το Μέντα είναι ένα cafe, που ξυπνά σε όλους την γλυκιά ανάμνηση της παλιάς Αθήνας. Επιλεγμένοι καφέδες, ροφήματα και τσάι αλλά και εκλεκτές προτάσεις σε κρασί, σε έναν χώρο με οικεία ατμόσφαιρα που σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι στο σπίτι σου.

Cafe Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Μπορείτε να επιλέξετε το cafe του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (Πατησίων 44) για την έξοδό σας, χωρίς να είναι απαραίτητη η επίσκεψη στο μουσείο, καθώς για την είσοδό σας σε αυτό δεν απαιτείται η ένδειξη του εισιτηρίου εισόδου.

Σε έναν όμορφα διαμορφωμένο χώρο, λοιπόν, και σε ένα αρκετά ήσυχο σημείο στο κέντρο της πόλης, θα βρείτε το αγαπημένο σας σημείο για ηρεμία και χαλάρωση. Με φόντο τους θησαυρούς της αρχαίας ελληνικής τέχνης ατενίστε στο πράσινο του κήπου και απολαύστε τον καφέ σας. Ο ήρεμος χώρος του ενδείκνυται και για δουλειά.

Family

Η αίσθηση που δημιουργείται μόλις περάσετε το κατώφλι του Family, στην κεντρική πλατεία της Βούλας (Βασιλέως Παύλου 74), είναι άκρως οικεία και… οικογενειακή, όπως ακριβώς υποδηλώνει και το όνομά του.

Το Family αποτελεί ιδανική all day επιλογή για χαλάρωση με αρωματικό καφέ και πλούσιο πρωινό και brunch, γευστικές δημιουργίες της διεθνούς κουζίνας, αλλά και προσεγμένα cocktails το βράδυ. Στα συν, η πίσω «κρυφή» αυλή και ο μεγάλος εξωτερικός χώρος στην πλακόστρωτη πλατεία.

Momo

Το κυριακάτικο brunch του Momo θα σας κάνει να θέλετε να επιστρέφετε όλο και πιο συχνά στην Καλλιθέα (Σαπφούς 95, Πλατεία Κύπρου). Από αφράτα pancakes και αυγά ποσέ μέχρι λαχταριστά burgers και melt sandwiches, όλα τα πιάτα του μενού θα σας αφήσουν χορτάτους και γευστικά υπερ-καλυμμένους.

Στο Momo θα απολαύσετε επίσης καλό καφέ και υπέροχα cocktails, ενώ δυνατό χαρτί του αποτελούν οι γλυκές λιχουδιές. Highlight, ο όμορφος κήπος του, μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης στην καρδιά της Καλλιθέας.