Από τις περιοχές του κέντρου της Αθήνας που πάντα αποτελεί εύκολη λύση και επιλογή, καθώς εξυπηρετεί τους πάντες.

Αν, λοιπόν, δώσετε ραντεβού με την παρέα στο Μοναστηράκι δείτε σε ποια στέκια μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας. Με θέα ή όχι στην Ακρόπολη, το σίγουρο είναι ότι θα περάσετε καλά.

Ωραία Ελλάς

Στο Κέντρο Ελληνικής Παράδοσης, στο Μοναστηράκι (Μητροπόλεως 59), βρίσκεται η Ωραία Ελλάς, ένα από τα ομορφότερα παραδοσιακά καφενεία που μπορεί να συναντήσει κανείς στην καρδιά της Αθήνας.

Χώρος που ανασαίνει στην καρδιά του ιστορικού κέντρου και κουβαλά τις μνήμες της συναρπαστικής πορείας του εμπορικού δρόμου, κοιτάζοντας κατάφατσα τον ιερό ναό. Στα μαρμάρινα τραπέζια που έχουν θέα την Πλάκα και την Ακρόπολη, μπορείτε να απολαύσετε ωραίους και πλούσιους μεζέδες, μερακλίδικο καφέ και ελληνικά αποστάγματα.

City Zen

Στα αδιαμφισβήτητα δυνατά «χαρτιά» του, που μας κάνουν να το επιλέγουμε ξανά και ξανά, η εκπληκτική open air ταράτσα του, απ’ όπου η θέα στην Ακρόπολη είναι απρόσκοπτη και μαγευτική. Λειτουργεί όλο το χρόνο, πάντα καιρού επιτρέποντος, ενώ στα συν του συγκαταλέγεται το μπαλκόνι περιμετρικά του εσωτερικού του χώρου.

Tο all day bar-restaurant, επί της Μητροπόλεως (νο 80), με την οικεία ατμόσφαιρα και τη ρετρό αισθητική αποτελεί ιδανική επιλογή για καφέ, φαγητό και ποτό οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

TAF / The Art Foundation

Ο πολιτιστικός χώρος TAF / The Art Foundation στεγάζεται σε ένα παλιό οίκημα, γνήσιο δείγμα αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα στον πεζόδρομο της Νορμανού (νο 5). Το κτίριο φιλοξενεί σήμερα εκθέσεις και workshops στην γκαλερί του πρώτου ορόφου.

Στο κέντρο της εσωτερικής του αυλής βρίσκεται το αγαπημένο all day cafe-bar της πόλης, περιστοιχισμένο από μικρά δωμάτια που κατά καιρούς χρησιμοποιούνται για πειραματικά projects. To μενού περιλαμβάνει κρύα πιάτα με επιλεγμένα τοπικά προϊόντα. Οι επιλογές της μουσικής κινούνται γύρω από την jazz, ενώ είναι εμφανείς οι επιρροές από τη soul και τη funk σκηνή.

Ciel Athens

All day πρόταση απέναντι από τη Μητρόπολη (Μνησικλέους & Μητροπόλεως) για καφέ, brunch και cocktails με θέα στην υπέροχη ταράτσα του. Μεσογειακά πιάτα εμπνευσμένα από τις συνταγές της γιαγιάς που παρουσιάζονται στην πιο μοντέρνα εκδοχή τους, signature cocktails και brunch σε καθημερινή βάση.