Ήταν 12 Αυγούστου 1994. Μια παρέα σε μια βάρκα ψάρευαν ανοιχτά από το Τολό. Λίγα λεπτά αργότερα άρχισαν να ουρλιάζουν, να κουνούν τα χέρια τους, να πηδούν στο νερό. Ένα ιπτάμενο δελφίνι έτρεχε καταπάνω τους με 32 κόμβους.

Η θάλασσα μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων έγινε κατακόκκινη και ο δεκάχρονος τότε Βασίλης Δοσούλας έχασε τα δύο του πόδια και το δεξί του χέρι, το οποίο οι γιατροί έσωσαν στο ΚΑΤ λίγες ώρες αργότερα. Η ιστορία του Βασίλη είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο αλλά ο δεκάχρονος πίστευε ότι όλα θα πάνε καλά, δίνοντας θάρρος σε όσους είχε στο πλευρό του.

Λίγο καιρό αργότερα ταξίδεψε για το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης στην Αμερική και οι γιατροί είχαν εντυπωσιαστεί με το κουράγιο του. Ταξίδεψε με την ελληνική σημαία στις αποσκευές του, που του χάρισαν οι διεθνείς μπασκετμπολίστες με τις ευχές και τις υπογραφές τους. Ο Βασίλης Δοσούλας επέστρεψε από την Αμερική νικητής.

Και σήμερα, μετά από 17 χρόνια, ζει μια φυσιολογική ζωή όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του. Μένει με την οικογένειά του. Σπουδάζει στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και σε λίγο καιρό θα πάρει το πτυχίο του.

Πέρυσι έβγαλε, όπως λέει στο newsbeast.gr, και μία σχολή accessories design παράλληλα με τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο. Δουλεύει σε ένα εργαστήριο και φτιάχνει τσάντες με αξεσουάρ. Στον ελεύθερό του χρόνο κάνει ότι κάνουν όλοι οι νέοι. Διασκεδάζει όποτε μπορεί, βγαίνει με τους φίλους του, ακούει μουσική. Παίζει κιθάρα και μπάσκετ με την παρέα του κυρίως τα καλοκαίρια γιατί το χειμώνα δεν έχει πολύ ελεύθερο χρόνο. Και δίνει μηνύματα αισιοδοξίας σε όλους.

Πρέπει να πιστεύει κανείς στον εαυτό του, λέει χαρακτηριστικά στο newsbeast.gr, για να τα καταφέρει και αντιμετωπίζει με χαμόγελο όσους τον ρωτούν για το ατύχημά του, επειδή ξέρει ότι οι περισσότεροι διστάζουν να του μιλήσουν ανοιχτά για τον εφιάλτη που έζησε.

Δείτε όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».