Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά στο συνεταιριστικό εργοστάσιο χυμοποίησης εσπεριδοειδών, με την επωνυμία «Εσπερίδες», στη Νέα Κίο Αργολίδας, που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στις 3.35 μετά το μεσημέρι, στο χώρο της αποθήκης.

Η φωτιά λόγω και των εύφλεκτων υλικών πολύ γρήγορα επεκτάθηκε στο εργοστάσιο, το οποίο καίγεται απ’ άκρου εις άκρον, και δίνουν πραγματική μάχη οι πυροσβεστικές δυνάμεις, υπό τον συντονισμό του περιφερειάρχη Πυροσβεστικών Yπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύραρχου Χαράλαμπου Χιώνη, να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Στο σημείο επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 17 οχήματα και το έργο τους συνδράμουν και 4 βυτιοφόρα από δήμους της περιοχής.

Οι πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν σκεπάσει όλη την περιοχή και η καταστροφή δείχνει μεγάλη, αφού η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στο χώρο του εργοστασίου και καίγονται ο μηχανολογικός εξοπλισμός, ακόμα και αυτοκίνητα της επιχείρησης, που δεν πρόλαβαν να τα απομακρύνουν.

argolida_pyrkagia1 argolida_pyrkagia2 argolida_pyrkagia3 argolida_pyrkagia4 argolida_pyrkagia5 argolida_pyrkagia6 argolida_pyrkagia7 argolida_pyrkagia8 argolida_pyrkagia9 argolida_pyrkagia10 argolida_pyrkagia11 argolida_pyrkagia12 argolida_pyrkagia13 argolida_pyrkagia14 argolida_pyrkagia15