Χιονίζει στα Βίλια της Αττικής νωρίς το βράδυ της Τετάρτης, με το κρύο να είναι τσουχτερό. Χιόνι πέφτει επίσης στη Βοιωτία και στην Πάρνηθα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει όλη τη χώρα και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου.

Λόγω της χιονόπτωσης διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθας, από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο, όπως ανακοίνωσε η Τροχαία.

Χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους και μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και στα Τζουμέρκα, το Μέτσοβο και την Κόνιτσα. Το χιόνι πέφτει σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 500 μέτρων, ενώ επί ποδός βρίσκεται η Πολιτική Προστασία στο νομό.

Ήδη έχουν συγκροτηθεί συνεργία για τα μηχανήματα, ενώ έχει γίνει και διανομή αλατιού σε περιοχές του δήμου Ιωαννιτών, το οποίο οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν εάν υπάρξει ανάγκη. Σημειώνεται πως σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένονται τη νύχτα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, έως και -14 βαθμούς στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων.

Σημαντικές χιονοπτώσεις το επόμενη διήμερο

Σημαντικές χιονοπτώσεις αναμένεται εκδηλωθούν κατά τη διάρκεια του διημέρου Πέμπτης 29 Δεκεμβρίου και Παρασκευής 30 Δεκεμβρίου σε Ανατολική Στερεά (Αττική και Βοιωτία), Εύβοια, αλλά και περιοχές των νησιών του Αιγαίου. Αιτία της αλλαγής αυτής, η διέλευση πολύ ψυχρών αέριων μαζών, οι οποίες θα σαρώσουν τη χώρα μας, με κατεύθυνση από βορρά προς νότο.

Την Πέμπτη περιμένουμε χιονοπτώσεις στην Ανατολική Θεσσαλία (Μαγνησία – Πήλιο) και κυρίως στην Εύβοια, στις Σποράδες, στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 7-8 μποφόρ και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία, με εξαίρεση τη Δυτική Ελλάδα και το Νότιο Αιγαίο που θα φτάσει τους 7-8 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα δεν θα ξεπεράσει τους 4-5 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, αναμένεται να επικρατήσουν παρόμοιες καιρικές συνθήκες.

Μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Στο μεταξύ, μικροπροβλήματα παρατηρούνται στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των βορείων ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ.

Σύμφωνα με το λιμενικό, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων Κυλλήνη-Κεφαλλονιά και Κυλλήνη-Ζάκυνθος, ενώ κλειστή είναι και η γραμμή Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη. Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων στη γραμμή Βόλος-Σποράδες.

Έως τώρα, τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου εκτελούνται κανονικά. Οι επιβάτες πάντως που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις των δρομολόγιων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.