Εικόνες πλήρους καταστροφής είναι αυτές που μας έρχονται από τον Κάλαμο, όπου όλη τη νύχτα μαίνεται ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε χθες το απόγευμα από τους Αγίους Αποστόλους και πλέον κινείται στο τρίγωνο Κάλαμος-Βαρνάβας-Γραμματικό.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά καίει το πυκνό δάσος στην ευρύτερη περιοχή, ενώ νωρίτερα έκαψε και σπίτια στον Κάλαμο. Δεν έχει ωστόσο φτάσει στα χωριά του Γραμματικού και του Βαρνάβα.

Την ίδια ώρα, ένα άτομο φαίνεται ότι αγνοείται στον Κάλαμο. Αρχικά, η πρόεδρος της κοινότητας Βαρνάβα, Χαραλαμπία Ασημακοπούλου δήλωσε στον Real FM ότι ένα σπίτι στα όρια του οικισμού στην περιοχή Κοκορέτσια έχει πιάσει φωτιά και σημείωσε ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι αγνοείται ένα άτομο και γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του.

Σε επικοινωνία του newsbeast.gr με την Πυροσβεστική ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει η πληροφορία για έναν αγνοούμενο η οποία ερευνάται.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ριχτεί στη μάχη για την κατάσβεση από χθες και με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησε και η συνδρομή των εναέριων μέσων.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνολικά συμμετέχουν 150 πυροσβέστες και 58 άτομα πεζοπόρο με 68 οχήματα πυροσβεστικά, 15 οχήματα εθελοντικά και 22 οχήματα ΟΤΑ, περιφέρειας και χωματουργικά. από αέρος επιχειρούν δύο καναντέρ και δύο ελικόπτερα.

Το έργο των πυροσβεστών είναι ιδιαίτερα δύσκολο τόσο λόγω της διαρκούς αλλαγής κατεύθυνσης των ανέμων όσο και λόγω του πλούσιου δάσους.

ΚΑΛΑΜΟΣ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΑΜΟΣ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΑΜΟΣ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΑΜΟΣ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΑΜΟΣ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΑΜΟΣ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΑΜΟΣ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΑΜΟΣ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΑΜΟΣ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΑΜΟΣ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΑΜΟΣ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΑΜΟΣ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΑΜΟΣ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΑΜΟΣ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΑΜΟΣ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΑΜΟΣ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΑΜΟΣ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΑΜΟΣ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΑΜΟΣ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΑΜΟΣ ΦΩΤΙΑ

var13 var12 var11 var10 var09 var08 var06 var05 var04 var03