Προβλήματα δημιούργησαν σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης οι θυελλώδεις άνεμοι.

Διακοπές ηλεκτροδότησης καταγγέλλουν από νωρίς κάτοικοι σε περιοχές περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, όπως στα Βασιλικά και στους Ταγαράδες.

Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση έχουν διαπιστωθεί, μεταξύ άλλων, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, που λειτουργεί κατά διαστήματα με γεννήτριες, καθώς και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ πήρε εντολή να διερευνήσει σε ποιο ακριβώς σημείο του δικτύου εντοπίζεται το πρόβλημα, προκειμένου να το διορθώσει. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ασφαλής εκτίμηση για τον χρόνο που θα απαιτηθεί για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

Με ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να κινούνται οι οδηγοί, καθώς ακόμη και σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας έχουν πέσει στο οδόστρωμα διάφορα αντικείμενα.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε μέχρι στιγμής κλήσεις για τουλάχιστον οκτώ πτώσεις δένδρων σε περιοχές του κέντρου και της ανατολικής Θεσσαλονίκης, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Οι ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι που τοπικά φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ μετακίνησαν κάδους απορριμμάτων και ξήλωσαν πινακίδες και τέντες μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την ίδια ώρα κανονικά αναχώρησαν οι πρωινές πτήσεις από το αεροδρόμιο «Μακεδονία», ενώ, μέσω της ιστοσελίδας τους αεροδρομίου έγινε γνωστό ότι ακυρώθηκε μία πτήση από και προς την Κωνσταντινούπολη.

Η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη έχει πέσει στους 7 βαθμούς, επικρατούν λίγες νεφώσεις και οι ισχυροί αναμένεται να εξασθενήσουν βαθμιαία από το απόγευμα.