Συνεχίζεται η πορεία υλοποίησης του αποχετευτικού δικτύου στις περιοχές Κορωπίου-Παιανίας το οποίο θα ολοκληρωθεί εντός του 2019, παρά τις καθυστερήσεις από το δασαρχείο και την Αρχαιολογική Υπηρεσία που σημειώνονται σήμερα.

Το παραπάνω διαβεβαίωσε η ανάδοχος εταιρία τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου και τον δήμαρχο Κρωπίας Δημήτρη Κιούση κατά την αυτοψία που πραγματοποίησαν στο χώρο των εργασιών με σκοπό να ενημερωθούν για την πορεία του έργου.

«Ένα ακόμη σημαντικό έργο υποδομής αυτό της συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης των ακαθάρτων που θα βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων ολοκληρώνεται σύντομα», επιβεβαίωσε ο κ. Φιλίππου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά την ενημέρωση στα παρακάτω τρία βασικά θέματα:

  • Τη διάνοιξη-κατασκευή της μικροσήραγγας διέλευσης του αγωγού λυμάτων στη Βραυρώνα. Το δεύτερο τμήμα της σήραγγας από την πλευρά της Βραυρώνας (600 μέτρων), θα ξεκινήσει άμεσα καθώς έχει καθυστερήσει λόγω αργοπορίας των διαδικασιών από το Δασαρχείο. Αναμένεται δε να παραδοθεί εντός του επόμενου εξαμήνου.
  • Την κατασκευή της 3ης Δεξαμενής Καθίζησης (υπολείπεται να παραδοθεί η έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για τον χώρο όπου θα γίνει η κατασκευή).
  • Τον υποθαλάσσιο αγωγό για τον οποίο δεν έχει εκτελεστεί ακόμα καμία εργασία λόγω καθυστερήσεων έκδοσης των σχετικών αδειών, για την ολοκλήρωση της οποίας γίνονται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και οι απαραίτητες ενέργειες.