Σε εξέλιξη είναι τα πύρινα μέτωπα στην Εύβοια, ενώ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το βράδυ ο δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδιναν μάχη κατά τη διάρκεια της νύχτας, στη δασική πυρκαγιά στο Κοντοδεσπότι Ευβοίας. Στη μάχη ήταν 186 πυροσβέστες με 62 οχήματα,70 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 204 άτομα από τις ένοπλες δυνάμεις, 20 βυτιοφόρα, 27 βοηθητικά πυροσβεστικά οχήματα και 11 μηχανήματα έργου.

Από το πρωί ξεκίνησε και η ρίψη νερού με εναέρια μέσα.

«Η τοπική αυτοδιοίκηση συνδράμει με όλες της τις δυνάμεις. Μέλημά μας οι άνθρωποι και οι περιουσίες τους. Μόλις κηρύξαμε τον δήμο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Θερμή παράκληση στους κατοίκους και τους επισκέπτες να ακολουθούν τις οδηγίες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής», ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης σε ανάρτησή του στο Facebook.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεδομένης της αυξημένης σοβαρότητας και επικινδυνότητας της κατάστασης, συγκλήθηκε το Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων, το οποίο συνεδρίασε παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη.

Παράλληλα, η περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε πως συνδράμει το πυροσβεστικό σώμα, ύστερα από σχετικό αίτημά του, συμβάλλοντας στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Εύβοια. Συγκεκριμένα, η περιφέρεια Αττικής διέθεσε πλατφόρμα για τη μεταφορά βαρέως τύπου χωματουργικού μηχανήματος.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η εκκένωση πρώτα του χωριού Κοντοδεσπότι και εν συνεχεία του χωριού Σταυρός, οι κάτοικοι του οποίου συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο της περιοχής και εν συνεχεία επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία. Επίσης, εκκενώθηκε το Μοναστήρι της Παναγιάς της Γοργοεπήκοου και, προληπτικά, μία κατασκήνωση στην περιοχή Δάφνη, αρκετά μακριά από το μέτωπο της φωτιάς.

Έκλεισε η κυκλοφορία από και προς Βόρεια Εύβοια

Διεκόπη προληπτικά, για λόγους ασφαλείας, η κυκλοφορία στον δρόμο από τη Χαλκίδα προς τη Βόρεια Εύβοια, και πραγματοποιούνται εκτροπές στα εξής σημεία:

Στη 16η Χ.Θ. της Εθνικής Οδού Χαλκίδας – Αιδηψού στον κόμβο Καστέλλα
Στη 49η Χ.Θ. της Εθνικής Οδού Χαλκίδας – Αιδηψού στη διασταύρωση για Πήλι

Παράλληλα, προληπτικά για λόγους ασφάλειας η αστυνομία έχει κλείσει την επαρχιακή οδό Λίμνης – Ψαχνών, στο ύψος του χωριού Προκόπι και κατευθύνει τους οδηγούς στον Άγιο Κωνσταντίνο.

Η αστυνομία παρακαλεί τους οδηγούς που κινούνται από Βόρεια Εύβοια προς Χαλκίδα, να κατευθύνονται προς τα Λουτρά Αιδηψού και να διέρχονται προς Αρκίτσα μέσω των Ferry Boats, τα οποία θα εξυπηρετούν τους πολίτες όλο το βράδυ. Παράλληλα, οι οδηγοί παρακαλούνται να αποφεύγουν τις μετακινήσεις προς Ψαχνά Ευβοίας.