Ρατσιστική επίθεση από ακροδεξιούς σε βάρος εργάτη στον Ασπρόπυργο καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή).

Σύμφωνα με την καταγγελία, η επίθεση σημειώθηκε στην Γκορυτσά Ασπροπύργου την Κυριακή 16 Σεπτέμβρη στις 18.30μμ. Τρία άτομα, με εμφανή την σωματική εκγύμναση, περικύκλωσαν τον εργάτη ξυλουργό Ασίφ Χουσεΐν ενώ πήγαινε προς το σπίτι του, στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ ανάμεσα στο Φαρμακείο και την καφετέρια Ντόλς.

Ενώ ήταν διασκορπισμένοι, ο ένας ήρθε από πίσω του και του έσφιξε τα χέρια, ενώ ένας άλλος άρχισε να τον χτυπά στο πρόσωπο με σιδηρογροθιά. Ο τρίτος τον χτυπούσε στα πλευρά και το κεφάλι.

Η ΚΕΕΡΦΑ σημειώνει πως «πρόκειται για συνέχεια των επιθέσεων της ίδιας φασιστικής ομάδας για την οποία έχει κατατεθεί στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά.

Ωστόσο, η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα οι φασίστες να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να επιτίθενται ξανά» και απαιτεί τη σύλληψη των δραστών και την παραδειγματική τιμωρία τους, ενώ καλεί σε συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη στις 17.30 στο Κερατσίνι, στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, πέντε χρόνια από την δολοφονία του.