Το θερμόμετρό στην περιοχή του Λευκώνα Σερρών, που βρίσκεται ακριβώς έξω από την πρωτεύουσα του νομού, έγραψε σήμερα το πρωί 8 βαθμούς Κελσίου, με το χιονόνερο να είναι αυτό που έκανε την εμφάνισή του στην περιοχή. Παράλληλα, οι οδηγοί στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών βρίσκονται αντιμέτωποι με σφοδρή χιονόπτωση και πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα serraikanea.gr τα μηχανήματα ρίψης αλατιού και αποχιονισμού βρίσκονται σε πλήρη δράση, βάσει των όσων μετέφεραν διερχόμενοι από το σημείο οδηγοί. Η Τροχαία ενημέρωσε από την πλευρά της, πως παρά τη ρίψη αλατιού και το γεγονός πως δεν υπάρχει πρόβλημα στο οδόστρωμα, καλό είναι οι οδηγοί να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Οι πολίτες παρακαλούνται από τις αρμόδιες Αρχές να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά σε όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.