Την απόφαση της να μην κάνει βήμα πίσω στην λειτουργία του ΧΥΤΥ στο Γραμματικό, επανέλαβε κατηγορηματικά η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στη ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η εγκατάσταση του ΧΥΤΥ, σημείωσε η περιφερειάρχης, έχει ολοκληρωθεί και αποτελεί το πρώτο βήμα υλοποίησης του νέου Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης των Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ), «τον οποίο εφαρμόζουμε δυνατά και αθόρυβα στην πορεία για το κλείσιμο της Φυλής».

Στη συνεδρίαση παρίσταντο κάτοικοι των περιοχών του Μαραθώνα, της Ν. Μάκρης, του Γραμματικού αλλά και της Φυλής, οι οποίοι εξέφραζαν την ανήσυχα τους για τις έντονες αντιδράσεις των πρώτων, απέναντι στη λειτουργία του ΧΥΤΥ – αντιδράσεις τις οποίες η κ. Δούρου αντιμετώπισε με κατανόηση, αποδίδοντας τη δυσπιστία τους προς τις δημόσιες αρχές, στις διαψεύσεις του παρελθόντος, «εξαιτίας της αναξιοπιστίας των πολιτικών στο παρελθόν που κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί».

«Όμως, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Και στο θέμα των απορριμμάτων, έχουμε αναλάβει την ευθύνη να κάνουμε μια διαφορετική πολιτική. Και δεν πάμε βήμα πίσω, ακόμη κι αν βρισκόμαστε μπροστά σε προεκλογική περίοδο» πρόσθεσε.