Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκαν οι κάτοικοι του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας τη νύχτα της Δευτέρας.

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

Το ξημέρωμα της Τρίτης βρήκε τους κατοίκους της Νεράιδας αποκλεισμένους λόγω σοβαρής καθίζησης, την Καυκωνία κομμένη στα δυο, λόγω της εξέλιξης του φαινομένου της κατολίσθησης που έχει  ξεκινήσει από το 2012, τους κατοίκους του Πελοπίου να αγωνιούν για την στιγμή που ο  Κηθυρέας ποταμός θα υπερχειλίσει και θα πλημμυρίσει τις περιουσίες τους, ενώ οι κάτοικοι του Στρεφίου και του οικισμού Καρούτες, είδαν και πάλι τις περιουσίες τους να «πνίγονται» και να παρασύρονται από τα ορμητικά νερά του Αλφειού και του Ενιπέα ποταμού.

Αποκλεισμένη η Νεράιδα

Μια σοβαρή καθίζηση του δρόμου, λίγα χιλιόμετρα από την είσοδο του χωριού, εγκλώβισε τους κατοίκους της Νεράιδας για μια ακόμα φορά. Ο δρόμος πήρε μαζί του και το δίκτυο ύδρευσης του Χελιδονίου ενώ σοβαρός κίνδυνος υπήρχε και για το δίκτυο ύδρευσης του Πύργου από την Αύρα.

«Ασχολούμαι με τα δημοτικά πράγματα 14-15 χρόνια, και όλα αυτά τα χρόνια φωνάζουμε για τον δρόμο. Αν γίνονταν μικρές παρεμβάσεις και καθαρισμοί συνεχώς, δε θα είχαμε σήμερα αυτό το φαινόμενο», λέει ο πρόεδρος του χωριού Νίκος Δημακόπουλος, εκφράζοντας και ένα ακόμα παράπονο προς το δήμο Πύργου, που ενώ παίρνει το νερό της Αύρας δωρεάν, κι ενώ θα μπορούσε κάθε καλοκαίρι να κάνει κάποιες συντηρήσεις για να μην κινδυνεύει ο δρόμος και συνεπώς το δίκτυο του, δεν το έχει κάνει ποτέ.

(φωτογραφία αρχείου)