Ανατριχίλα προκαλούν οι μαρτυρίες για τις στιγμές της τραγωδίας στην ταβέρνα της Καλαμάτας, ανήμερα της Υπαπαντής όπου τρεις γυναίκες έχασαν τη ζωή τους μετά από διαρροή και ανάφλεξη φιάλης υγραερίου.

Αυτόπτες μάρτυρες μιλώντας στον ΑΝΤ1 περιγράφουν τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν την πυροδότηση του αερίου της φιάλης γκαζιού στην κουζίνα του εστιατορίου, την οποία συνόδευσε ένας τρομακτικός ήχος και οι φωνές των θαμώνων του καταστήματος, που είδαν τεράστιες φλόγες να έχουν καλύψει την κουζίνα και να ξεπηδούν μέχρι την είσοδο της ταβέρνας.

Ένοικος υπερκείμενου διαμερίσματος περιγράφει ότι έγινε μπλακ άουτ και όλοι πετάχτηκαν έντρομοι στον δρόμο, όπου είδαν τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας να προσπαθεί να ανοίξει τρύπα στον τοίχο για να σώσει την γυναίκα του και τις δύο υπαλλήλους, οι οποίες όμως βρήκαν φρικτό θάνατο στις φλόγες. Ο ίδιος έχει υποστεί εγκαύματα και βαρύ σοκ.

Συγκλονιστικό είναι και το μήνυμα που έχει αφήσει έξω από την μοιραία ταβέρνα ο σύζυγος της μίας εκ των δύο υπαλλήλων που έχασαν την ζωή τους, ο οποίος εργάζεται σε διπλανό κατάστημα κι έσπευσε έξω από την μοιραία ταβέρνα, μην μπορώντας όμως να κάνει το παραμικρό.

Η περιγραφή της γυναίκας που έζησε τον εφιάλτη της φωτιάς στην Καλαμάτα

«Πήρε φωτιά, αυτό ήταν και τέλος» εξομολογήθηκε στην κάμερα του Star η αυτόπτης μάρτυρας που έζησε από κοντά τα όσα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου από τη φωτιά σε ταβέρνα της Καλαμάτα.

Στην ερώτηση αν την ώρα της έκρηξης σέρβιρε, η γυναίκα απάντησε: «Όχι, μαγείρευα», ενώ ιδιαίτερα μπερδεμένη είναι για το τι ακριβώς συνέβη λίγο πριν το τραγικό συμβάν. «Άνοιξε την μπουκάλα, πήρε φωτιά… βγήκα έξω… έτρεξα. Δεν ξέρω κάτι άλλο, αυτό ήταν».

Η απελπισμένη προσπάθεια του ιδιοκτήτη να σώσει τη σύζυγό του και άλλες δύο γυναίκες

Δραματική ήταν η προσπάθεια του ιδιοκτήτη της ταβέρνας στην Καλαμάτα στην οποία σημειώθηκε φονική έκρηξη το βράδυ του Σαββάτου να σώσει τρεις εργαζόμενες στο κατάστημά του από τις φλόγες, μεταξύ αυτών και τη γυναίκα του, χωρίς δυστυχώς να τα καταφέρει.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, έξω από το χώρο της κουζίνας της ταβέρνας, όπου σημειώθηκε η έκρηξη, υπάρχει μία τρύπα, την οποία έκανε με βαριοπούλα ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, στην προσπάθειά του να απεγκλωβίσει τις άτυχες γυναίκες που βρίσκονταν παγιδευμένες εκεί, καθώς δεν είχε άλλο τρόπο να προσεγγίσει την κουζίνα, η οποία είχε τυλιχθεί στις φλόγες.

Ωστόσο, παρά την προσπάθεια αυτή, τρεις γυναίκες έχασαν τη ζωή τους, ενώ και ο ίδιος υπέστη ελαφρά εγκαύματα και νοσηλεύεται σε κατάσταση σοκ.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ελάχιστα λεπτά πριν τις 21:00 το βράδυ του Σαββάτου σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας για φωτιά στην ταβέρνα «Διόνυσος» στη συμβολή των Οδών Ηρώων & Σανταρόζα. Άμεση ήταν η κινητοποίηση μεγάλης δύναμης της υπηρεσίας που έσπευσε στο σημείο και αφού έσβησε τη φωτιά, βοήθησε και στον απεγκλωβισμό ατόμων που βρίσκονταν στην ταβέρνα, σύμφωνα με το tharrosnews.gr.

Εισερχόμενοι στην κουζίνα του καταστήματος οι άνδρες της πυροσβεστικής εντόπισαν τρεις γυναίκες χωρίς τις αισθήσεις τους οι οποίες διακομίσθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Δυστυχώς, εκεί διαπιστώθηκε ότι είχαν υποκύψει στα βαριά εγκαύματα που έφεραν. Πρόκειται για δυο εργαζόμενες ηλικίας 53 και 46 ετών, καθώς και για τη σύζυγο του ιδιοκτήτη, 53 ετών.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας διακομίσθηκε επίσης ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας με εγκαύματα και σε κατάσταση σοκ καθώς και μια ακόμα 27χρονη εργαζόμενη με ελαφρά τραύματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η τραγωδία οφείλεται σε ανάφλεξη φιάλης υγραερίου στην κουζίνα του καταστήματος. Απαντήσεις, αναμένεται να δώσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία που διενεργεί έρευνα για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη και η φωτιά στην ταβέρνα βρίσκονταν περίπου 15 πελάτες, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν καθώς έπεσε η εξωτερική πόρτα και χρειάστηκε η συμβολή περιοίκων για να απεγκλωβιστούν και λίγο μετά και των ανδρών της πυροσβεστικής. Κανείς από τους πελάτες δεν τραυματίστηκε. Εκτός της μεγάλης κινητοποίησης της πυροσβεστικής, στο σημείο βρέθηκαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς και συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ Καλαμάτας.