Σε άνοιγμα των διοδίων του Αιγινίου στην εθνική οδού Θεσσαλονίκης- Αθηνών θα προχωρήσουν στις δώδεκα το μεσημέρι, οπότε είχε προγραμματιστεί η έναρξη της λειτουργίας τους, κάτοικοι της περιοχής.

Στο σημείο βρίσκονται από τις δέκα το πρωί μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής δημοτών Πύδνας – Κολινδρού, ο δήμαρχος και μέλη τοπικών κινήσεων που αντιδρούν στα διόδια. Στο ίδιο σημείο διαδηλώνουν και μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ.

Στα παράπλευρα και στα μετωπικά διόδια της Λεπτοκαρυάς έχουν συγκεντρωθεί κάτοικοι της περιοχής, με απόφαση της διαπαραταταξιακής επιτροπής του δήμου Δίου- Ολύμπου, κατά των διοδίων. Οι κάτοικοι ζητούν την κατάργηση των παράπλευρων διοδίων και τη μείωση της τιμής των μετωπικών, επί της εθνικής οδού, καθώς και ολοκλήρωση του παράπλευρου δικτύου σε όλο το νομό.

Οι δήμαρχοι των τριών δήμων του νομού βρίσκονται σε συνεννόηση για κοινές ενέργειες για τα διόδια, ενώ την συμπαράσταση της δήλωσε και η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σ. Μαυρίδου, η οποία θα ενημερώσει το περιφερειακό συμβούλιο Κ. Μακεδονίας την Τετάρτη, ζητώντας να υπάρξει «ριζική λύση» προς όφελος των κατοίκων και της τοπικής κοινωνίας.

(Φωτογραφία αρχείου)