Εκδήλωση με ομιλήτρια την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνει στις 30 Μαΐου στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» το Σωματείο ΠΝΟΗ.

Η ομιλία της κας Μαρίας Ευθυμίου έχει τίτλο «Τα ισχυρά σημεία του Ελληνισμού κατά τη διάρκεια των 4.000 χρόνων της καταγεγραμμένης ιστορίας του».

Η εκδήλωση προγραμματίζεται για τις 30 Μαΐου στις 19:00 στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός», στην πλατεία Καρύτση (Πλατεία Καρύτση 8, Αθήνα).

Την ομιλία διοργανώνει το Σωματείο ΠΝΟΗ – Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς του.

«Το Σωματείο ΠΝΟΗ υφίσταται από το 1991, για να βοηθήσει παιδιά και νεογνά που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, είτε σε μηχανήματα είτε σε υποστήριξη φαρμάκων, εξετάσεων που πρέπει να γίνουν στο εξωτερικό, παροχή στέγης και υποστήριξης στους γονείς που έρχονται από άλλες περιοχές της χώρας και δεν έχουν πού να μείνουν στη διάρκεια νοσηλείας του παιδιού τους. Το 1996 ξεκινήσαμε τα μαθήματα Πρώτων Βοηθειών κι έκτοτε έχουμε εκπαιδεύσει πάνω από 15.000 ανθρώπους. Η άγνοια φέρνει τον φόβο. Αν είσαι εξοπλισμένος με γνώσεις, δεν έχεις να φοβάσαι» είχε πει στο newsbeast.gr ο πρόεδρος του Σωματείου και διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παίδων Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού Ιωάννης Παπαδάτος.