Με τον συνδυασμό «Πρώτα το Φάληρο» κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Φιλίτσα Αρβανίτη.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Βίκυς Ανδρικοπούλου, υποψήφιας δημάρχου Παλαιού Φαλήρου και έχοντας πλήρη επίγνωση της κρισιμότητας των εκλογών, η Φιλίτσα Αρβανίτη, επικοινωνιολόγος και υπεύθυνη Διαφήμισης και Επικοινωνίας του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College, συμμετέχει στο συνδυασμό «Πρώτα το Φάληρο» ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος.

Με 18ετή εμπειρία στο χώρο των επιχειρήσεων, είναι σίγουρο ότι θα είναι χρήσιμη στον τόπο που γεννήθηκε και κατοικεί όλα τα χρόνια της ζωής της. Αγωνίζεται για ένα δήμο Πρότυπο χτίζοντας πάνω στα γερά θεμέλια του Διονύση Χατζηδάκη.

Με όρεξη για δουλειά, με νέες ιδέες, με διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς και αφοσίωσης στη πόλη μας ζητά τη στήριξή μας στις 26 Μαΐου. Άλλωστε πιστεύει ότι ο συνδυασμός εμπειρίας και ανανέωσης είναι βέβαιο ότι θα φέρει πολύ θετικά αποτελέσματα στο Παλαιό Φάληρο».

Ακολουθεί συνέντευξη που παραχώρησε στο newsbeast.gr.

– Πώς προέκυψε η ενασχόληση με τα κοινά;

Ανέκαθεν με ενδιέφερε το καλό του τόπου μου. Και τα 36 χρόνια της ζωής μου εδώ τα έχω ζήσει. Το πονάω το Φάληρο, θέλω να το βλέπω να αναπτύσσεται. Δεν είμαι της άποψης ότι πρέπει να ενδιαφερόμαστε μόνο για το μικρόκοσμό μας. Το κοινό καλό είναι κάτι που πάντα με ενδιέφερε.

Βλέπω νέους ανθρώπους να αδιαφορούν εντελώς για τα κοινά. Να μην πηγαίνουν καν να ψηφίσουν. Κατά αυτό τον τρόπο αφήνουν άλλους να ρυθμίζουν τις ζωές τους.

Έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά και να καλέσω τους συνδημότες μου να κάνουν το ίδιο. Πάντα κάτι σου δίνει το κίνητρο να κάνεις το επόμενο βήμα. Για μένα κίνητρο υπήρξε η προσωπικότητα της Βίκυς Ανδρικοπούλου. Στον ευγενή και δυναμικό χαρακτήρα της, αναγνώρισα τον ίδιο κώδικα αξιών και αρχών που με χαρακτηρίζει.

Παρακολουθώ χρόνια το σπουδαίο έργο που έκανε στο Φάληρο επί δημαρχίας Χατζηδάκη. Θαυμάζω το μεθοδικό τρόπο δουλείας της Βίκυς. Έχει διαμορφώσει μια υπέροχη ομάδα γύρω της. Ήταν τιμή μου να μου προτείνει να μπω στην ομάδα αυτή. Η πολυετής εμπειρία μου στο χώρο των επιχειρήσεων θεωρώ πως μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη των στόχων μας.

– Βιώνουμε μια κρίση αξιών και θεσμών σε καθημερινή βάση, σε πολλούς τομείς της ζωής μας. Θα ήθελα το σχόλιο και την τοποθέτηση σας.

Είναι αλήθεια ότι η κρίση που βιώνουμε είναι βαθιά. Αφορά τους θεσμούς, τις αξίες μας, όλη την κοινωνία σε πολλά επίπεδα. Η αδράνεια όμως δε μπορεί να είναι το αντίδοτο. Χρειάζεται ενεργοποίηση των υγιών κυττάρων της κοινωνίας. Η παιδεία, η αξιοκρατία, οι ίσες ευκαιρίες για όλους δεν είναι ουτοπία.

Μπορούμε να τα πετύχουμε. Εδώ στο δήμο ξεκινάμε από τα απλά τα καθημερινά. Την καθαριότητα, την ασφάλεια, το πολιτισμό, τους νέους, τον αθλητισμό, τη ποιότητα ζωής. Κλασικές αξίες που πάντα είναι το ζητούμενο.

– Εάν εκλεγείτε ποιες είναι οι προτεραιότητες της παράταξης σας και τι είναι αυτό που πρέπει να αλλάξει άμεσα στο Δήμο σας;

To Παλαιό Φάληρο χρειάζεται ένα αποτελεσματικό σχέδιο πολιτικής προστασίας που θα προστατεύει τις ζωές και τις περιουσίες των κατοίκων του. Το Φάληρο, μπορεί και πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, σε όλα τα επίπεδα. Στην ανάπτυξη, στην ενίσχυση της απασχόλησης, στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής κι αλληλεγγύης.

Προτεραιότητες για εμάς είναι όλα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα με αναβάθμιση του εσωτερικού τμήματος του Παλαιού Φαλήρου, ανάπλαση της παραλίας για την περεταίρω ανάδειξη του παράκτιου μετώπου της πόλης μας, συνδυασμός των ανωτέρω με εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και τη δημιουργία δημοτικών parking για την τόνωση της αγορά, επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, γραφείο Εξυπηρέτησης δημοτών – καθιέρωση της Ώρας του Δημότη, δωρεάν internet σε όλο το Παλαιό Φάληρο, και αποκατάσταση του Ρέματος της Πικροδάφνης σε προβληματικά σημεία, ώστε να αντιμετωπιστεί ριζικά το θέμα των στάσιμων-μολυσμένων υδάτων και δημιουργία οικολογικού υδροβιότοπου για την προστασία της τοπικής χλωρίδας και πανίδας.

Για να γίνει όμως αυτό , χρειάζεται μια νέα ηγεσία και ανθρώπους που θα διαθέτουν γνώσεις, εμπειρία και ειλικρινή διάθεση να αντιμετωπίσουν τα συσσωρευμένα προβλήματα και να παράγουν έργo. Αναλυτικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα του συνδυασμού μας μπορείτε να βρείτε εδώ.

– Έχετε πρότυπα στην ζωή σας και ποια είναι αυτά;

Πρότυπο για μένα είναι ο κάθε άνθρωπος που αγωνίζεται έντιμα και σκληρά να επιβιώσει μέσα στη βαθιά κρίση. Ο κάθε ανήσυχος άνθρωπος που δε σταματά να είναι ενεργός, να αποκτά κατάρτιση και να φροντίζει για το καλύτερο.

Για εμένα πρότυπο παραμένουν οι γονείς μου που μου έδειξαν τι σημαίνει αγάπη, αγωνίστηκαν στη ζωή τους και μου έδωσαν όσα περισσότερα εφόδια μπορούσαν για την δική μου επαγγελματική και προσωπική σταδιοδρομία, στηρίζοντας πάντα τα όνειρα μου.

Επαγγελματικό πρότυπο έχω τον Πρόεδρο και Ιδρυτή του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College, Ηλία Φούτση, όπου τα τελευταία 20 χρόνια εργάζομαι κοντά του και είναι μέντορας μου σε πολλαπλό επίπεδο. Τέλος και από άποψη αυτοδιοίκησης έχω πρότυπο τον Διονύση Χατζηδάκη που όλα τα χρόνια δούλεψε με πίστη και όραμα για τη πόλη του Φαλήρου.

Σύντομο Βιογραφικό

  • Γεννήθηκα το 1983 στο Παλαιό Φάληρο, όπου και ζω μέχρι σήμερα.
  • Αποφοίτησα από το 3ο Λύκειο Π. Φαλήρου. Σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων στο State University of New York- ESC, U.S.A. και συνέχισα τις σπουδές μου στο La Salle University, U.S.A. αποκτώντας μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων.
  • Ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σε ηλικία 18 ετών στον τομέα του Τουρισμού και τον ξενοδοχειακών μονάδων. Μετά τις σπουδές μου ξεκίνησα να εργάζομαι στον Εκπαιδευτικό Όμιλο New York College.
  • Επί 18 έτη εργάζομαι κυρίως στους τομείς της διαφήμισης και των δημοσίων σχέσεων και στο κομμάτι της προσωπικής συμβουλευτικής σε θέματα εργασίας και διαχείριση καριέρας.
  • H συμβουλευτική μου εμπειρία αφορά εισήγηση σεμιναρίων & workshops στους τομείς της Επικοινωνίας, Presentational Skills & Public Speaking, και Digital Marketing.